Народна странка

Гајић: Омладина мора да се укључи у политику и преузме одговорност за своју будућност

Гајић: Омладина мора да се укључи у политику и преузме одговорност за своју будућност

Председник Омладине Народне странке Иван Гајић изјавио је да би млади људи требало да се укључе у политику и преузму одговорност за своју будућност и позвао их да се у још већем броју прикључе протестима који се шире Србијом.

“Више од 50.000 младих годишње напусти државу, а више 40 одсто њих би у овом тренутку отишло из Србије. Свакој одговорној власти би то био добар показатељ да нешто није у реду, али овој власти је у интересу да што више младих побегне јер то нису њихови гласачи. Због тога сваки млад човек који воли своју земљу и жели да остане у њој има грађанску обавезу да протестује”, рекао је Гајић телевизији Наша.

Гајић је додао да млади учествују у протестима, али да је потребно значајније ангажовање како би се што пре догодиле промене и Србија поново постала слободна и демократска држава.

“У супротном, имаћемо државу у којој министар спољних послова не говори енглески језик, министар војске је избегао служење војног рока, министар унутрашњих послова има лажни докторат, а бивши градоначелник Београда, уместо да буде смењен и осуђен, бива унапређен у министра финансија”, додао је Гајић.

Гајић је додао да је Омладина Народне странке најактивнија од подмладака свих странака, и подсетио на многобројне акције чији је циљ указивање младима и свим грађанима на штету коју чини напредњачка власт и на неопходност промена.

Акција „Поклон мајица за Горана Весића“ на којој је писало „Опростите ми моју ружну прошлост“ била је једна од најефектнијих, а одржали смо и акције којима смо указали на медијски мрак и једноумље у најутицајнијим медијима под контролом режима, навео је Гајић.

„Организовали смо и хуманитарне акције за децу и старе, и наставићемо да то чинимо и у будућности, јер велики значај придајемо бризи за наше најмлађе и најстарије суграђане који су у тешкој ситуацији“, рекао је Гајић.