Народна странка

Омладина Народне странке Београд: Да ли данас има смисла рећи - Срећан 9. мај

Омладина Народне странке Београд: Да ли данас има смисла рећи - Срећан 9. мај

Омладина Народне странке Београд данас је честитала свим грађанима Србије Дан победе над фашизмом, али и поставила питање да ли данас у Србији има смисла честитати 9. мај.

„Данас у Србији имамо гебелсовске медије, параполицијске јединице сличне 'СА одредима' и перформансе налик оним из 30-их година 20. века у Немачкој, па не чуди што председник Републике Србије није честитао Дан победе над фашизмом него Дан Европе јер се стиче утисак да се у Србији фашизам јавља у најгорем облику“, наводи се у саопштењу.

„Београд 9. мај дочекује без достојног меморијала жртвама Холокауста. На месту где је био логор Сајмиште данас се налази теретана и месни одбор Српске напредне странке, а 500 метара даље ноћни клубови“, додаје се.

Омладинци Народне станке из Београда су рекли да на дане као што је 9. мај морамо сви бити уједињени и осудити зло које се десило током Другог светског рата.

Подсетили су да је Србија једина у Европи имала и комунистички и грађански антифашистички покрет, као и први ослобођени град.

Таква прошлост нас обавезује да не допустимо оно што се данас дешава.