Народна странка

Народна странка поднела пријаву против Александра Вучића због неношења маске

Народна странка поднела пријаву против Александра Вучића због неношења маске

Омладина Народне странке послала је данас обавештење МУП-у о почињеном прекршају и поднела прекршајну пријаву против председника Србије и студента Високе спортске школе Александра Вучића због кршења епидемиолошких мера које су донели Републички кризни штаб и Влада Србије у борби против вируса корона.

Омладинци Народне странке навели су да је Вучић на свечаном пријему бруцоша био без маске чиме је довео у непосредну опасност све присутне у просторији.

„Нарочито је проблематично што се на сликама које је лично он поставио, види да је он једини без маске, као и да његова асистенткиња Сузана Васиљевић, која није студент ове школе, непрописно носи маску“, наводи се у саопштењу Омладине народне странке.  

Омладинац Петар Митов честитао је бруцошу Вучићу на отпочињању студија и пожелео му да се држи даље од хулигана који уништавају спорт.

“У моменту када се најављује нови талас епидемије и заоштравање мера, а епидемиолози нас упозоравају на опасност, такво понашање једне особе у просторији од 30 људи је потпуно неодговорно“, рекао је Митов.

Митов је позвао надлежне државне органе да по хитном поступку процесуирају „бруцоша и делинквента Вучића“.