Народна странка

Лазар Пауновић: Власт није упутила позив младима да разговарају о њиховим проблемима

Лазар Пауновић: Власт није упутила позив младима да разговарају о њиховим проблемима

Повереник омладине Народне странке за Чачак Лазар Пауновић изјавио је да су протести једини начин да се стање у  Србији промени и заустави одлив младих из земље.

“Ове протесте је покренуло дугогодишње незадовољство грађана. Једини начин да променимо нешто јесу протести јер, ни Јутка, ни Симоновић, ни Бабић не би били смењени да није протеста”, рекао је Пауновић телевизији Лав плус. 

Истичући да у Србији влада цензура и медијски мрак, Пауновић је водитељу емисије честитао на храбрости што је организовао ову дебату. 

“Један од три захтева грађана који протестују јесте и тај да се изабере нови састав Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), али и технички и уређивачки тим Радио – телевизије Србије и Радио – телевизије Војводине. Подсећам да председник Народне странке Вук Јеремић од повратка у домаћу политику није добио прилику да гостује на јавном сервису”, навео је Пауновић и подсетио да је трећи захтев демонстраната формирање заједничке комисије власти и опозиције за дефинисање фер и поштених изборних услова.

Пауновић је истакао и то да је задовољан бројем младих који учествују у протестима.

“Када се узму у обзир лажне вести које се пласирају како о учесницима протеста, тако и о разлозима за протест, добар је одзив младих људи”, рекао је Лазар Пауновић, иначе говорник на протестима у Чачку, Алексинцу, Бољевцу, и Прокупљу. 

Он је позвао све младе људе да се придруже протестима поручивши им да нема потребе за страхом.

“Ако се будемо држали заједно као омладина Србије, сменићемо овај накарадни режим”, закључио је Пауновић.