Народна странка

Лазар Пауновић: Младе који не желе да приступе СНС-у власт наводи на одлазак из земље

Лазар Пауновић: Младе који не желе да приступе СНС-у власт наводи на одлазак из земље

Повереник омладине Народне странке за Чачак Лазар Пауновић изјавио је да је главни разлог масовног одлива младих из Србије егзистенцијалне природе јер им држава не нуди нити довољно радних места нити одговарајућу новчану надокнаду.

„Млад човек за уложен труд и рад у Србији може да прима плату око 30 хиљада динара. Та сума може да поткрепи основне животне потребе попут исхране или намирења потреба према држави. Да није родитеља који традиционално финансијски помажу својој деци, млади не би себи могли да приуште ни кров над главом нити рецимо плаћање јавног превоза“, рекао је Пауновић телевизији Галаксија 32.

Он је подсетио и на општеприсутно страначко запошљавање, напомињући да је велики број младих који не желе да буду чланови Српске напредне странке како би добили посао, те своју будућност годишње 50 000 њих потражи ван Србије.

Пауновић је додао и да је најбољи показатељ односа државе према омладини, то што млади спортисти нису добили прилику да учествују на Универзијади у Напуљу.

„Омладина Народне странке је поднела иницијативу за смену министра омладине и спорта Вање Удовичића због своје неспособности и незаинтересованости. Удовичић је више пута истицао да спортски подноси пораз, стога и сада очекујемо да учини исто и поднесе оставку како његово име не би остало укаљано“, поручио је Пауновић.