Народна странка

Новаковић предао Тужилаштву нову документацију против Вучевића

Новаковић предао Тужилаштву нову документацију против Вучевића

преузето са портала Н1

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић, предао је Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду нових десет докумената којима, тврди, доказује кривично дело трговине утицајем градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и његовог саветника Слободана Милића. СНС одбацује Новаковићеве тврдње.

Међу документима које је Новаковић предао Тужилаштву су оснивачки акти компанија "Бобан градња", "Био теам елецтро" и "Цапител лигхт теам", подаци о преписаним парцелама, као и о исплаћеној накнади за експропријацију земљишта на Зрењанинском путу која је, повереник Народне странке, била сто пута већа од тада важеће цене пољопривредне земље.

Део докумената је, каже, поново добио од узбуњивача из Градске куће. Други део добио је од градских служби, а на основу захтева за информације од јавног значаја. Из овог материјала се тачно види правна генеза.

"Дакле, не треба велика правна култура да би се видело да је ово кривично дело трговине утицајем, јер између фирми 'Бобан градња', 'Био теам елецтро' и 'Цапител лигхт теам' постоји непосредна веза. Непосредна веза је чињеница да је Слободан Милић Боцара био власник прве две фирме, а да је "Цапител лигхт" фирма основана као параван градоначелника и његовог саветника да могу да се баве марифетлуцима и криминалом. Дакле, оног тренутка када је Милош Вучевић пребацио 253 хиљаде евра на рачун 'Цапител лигхт теама', он је тиме уплатио новац свом најближем сараднику, саветнику за привреду, Слободану Милићу Боцари", рекао је Новаковић.

СНС: Оптужбе доказаног криминалца су част за градоначелника и његовог саветника

СНС је у саопштењу одбацио Новаковићеве тврдње као "још једну неуспелу циркуску представу са очајничким циљем прескакања сниженог цензуса од три одсто на предстојећим изборима". 

"Новаковић је по обичају изговорио огромну количину лажи, својствену њему и његовим политичким истомишљеницима. Оптужбе доказаног криминалца који је својевремено оштетио буџет Града за четири милиона евра, велика су част за градоначелника и његовог саветника", навео је СНС у саопштењу. 

СНС сматра да Новаковић треба да грађанима објасни "где је нестао новац од изградње Булевара Европе и зашто није изграђен мост који је обећао Новосађанима".