Народна странка

Лакић: Тужилаштво да испита Александра Вучића и министарку Мају Поповић

Лакић: Тужилаштво да испита Александра Вучића и министарку Мају Поповић

Најава министарке правде Маје Поповић да предложени Нацрт закона о парничном поступку води скраћењу дужине трајања поступка, а самим тим и смањењу трошкова које грађани морају наводно да плате јесте показивање незнања и пример бахатости министарке која сваким даном показује да је најбољи заступник банака и крупног капитала у Србији и да по сваку цену ради против интереса грађана.

Нетачни су наводи министарке да планиране измене воде до скраћења трајања поступка, већ напротив, воде до даљег одуговлачења и повећања трошкова грађана. Министарка у маниру свог другара из детињства Александра Вучића свесно обмањује грађане и не поштује институције. Уместо да заступа интересе грађана, она искључиво заступа интересе банака и крупног капитала. 

Ако се не повуче из процедуре Нацрт закона о парничном поступку онемогућиће грађанима приступ суду и то ће бити доступно само богатима. Министарка и не размишља о интересима сиромашних грађана јер њу и њеног шефа Александра Вучића и не занимају права и интереси сиромашних грађана.

Превисоке судске таксе које ће грађани морати да плате пре подношења тужби многим грађанима  ће онемогућити да своја права затраже пред судовима. То што судске таксе и адвокатске трошкове може да плати Александар Вучић у бројним поступцима које је изгубио пред судовима због неситина које је јавно износио не значи да и грађани имају на располагању огроман новац као и Александар Вучић. 

Тужилаштво хитно мора да покрене поступак како би се утврдило да ли је приликом израда овог Нацрта закона постојало неких елемената корупције и да у том поступку испита Александра Вучића и Мају Поповић.

Никола Лакић
потпредседник Извршног одбора Народне странке