Народна странка

Јовановић: Режим води кампању "Скупо, а глупо" у Београду

Јовановић: Режим води кампању "Скупо, а глупо" у Београду

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да кандидати Српске напредне странке за одборнике, актуални градоначелник Београда Синиша Мали и градски менаџер Горан Весић настављају кампању за београдске изборе под називом "Скупо, а глупо".

"Поред постављања јарбола на Ушћу од три милиона евра, новогодишње расвете од милион и по евра, они данас потврђују намеру да финансирају пројекат гондоле на Калемегдану од 15 милиона евра", навео је Јовановић у писаној изјави.

Да би Београд привукао платежне туристе и пословне људе, потребно је изградити нова пристаништа на Дунаву и Сави, а не гондолу, додао је Јовановић.

"Гондола, како је замишљена, нити може привући туристе, нити олакшати превоз Београђанима. Њена једина намена је да додатно очисти градски буџет, како би у њему било још мање средстава за обичне људе", истакао је Јовановић.

Потпредседник Народне странке је навео да такви предлози најбоље илуструју тоталну небригу за потребе Београда и његових становника, као и крајњу бахатост и неодговорност према новцу пореских обвезника.

"Победа коалиције 'Драган Ђилас Београд одлучује. Људи побеђују' означиће покретање истинског развоја града, а од поменутих 15 милиона евра финансираћемо бесплатне уџбенике за све основце и 13. пензију за наше најсиромашније пензионере", истакао је Јовановић.