Народна странка

Јовановић: Безбедност деце у школама императив за будућу градску власт

Јовановић: Безбедност деце у школама императив за будућу градску власт

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да листа „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ предлаже увођење школског полицајца и медицинског радника у сваку школу у Београду.

„Наша листа се залаже да у свакој школи буде уведен видео наџор који је у реалном времену повезан са београдском полицијом“, рекао је Јовановић у разговору са грађанима испред Основне школе "Борислав Пекић" у насељу Бежанијска коса.

„Обезбедићемо видљиво присуство позорника у широкој зони око сваке школе. У зони школе, такође, не сме бити коцкарница, кладионица нити других сличних садржаја", додао је потпредседник странке Вука Јеремића.

Јовановић је истакао да ће најважнија мисија нове градске власти бити да раскине погубну везу између актуелне врхушке, са једне стране, и криминалаца и хулигана, са друге.

Кандидат Народне странке за одборника на листи „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ Богдан Стојановић рекао је да је готово свако друго дете у основним и средњим школама на удару вршњачког насиља и да криминал прожима готово све поре друштва.