Народна странка

Јовановић: Највећи јаз између богатих и сиромашних у Европи - резултат економске политике режима

Јовановић: Највећи јаз између богатих и сиромашних у Европи - резултат економске политике режима

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да је директни резултат економске политике Српске напредне странке то што је у Србији највећи јаз између богатих и сиромашних у Европи.

"Показатељи Еуростата, објављени у данашњој штампи, по којима је Србија по социјалној неједнакости на самом зачељу Европе, убедљиво указују на истинитост тврдњи које Народна странка износи месецима", навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је истакао да је економска политика актуелне власти довела до урушавања средње класе у Србији, драматичног осиромашења радника и до стварања мале касте богатих људи блиске режиму.

"Озбиљна истраживања и показатељи такође потврђују и наводе Народне странке да просечна плата у Србији није 400 евра, него испод 300 евра, када се урачунају и мања предузећа која не улазе у званични узорак, као и велики број само формално запослених који не примају плату", додао је Јовановић.

Јовановић је навео да се Народна странка залаже за другачију економску политику која ће водити рачуна о дугорочном и одрживом развоју Србије, а која ће бити заснована на већим инвестицијама, департизованој и ефикасној јавној управи, сузбијању енергетског сиромаштва, као и чувању и добром управљању националним ресурсима.

Програм Народне странке ће обезбедити раст у Србији већи од пет одсто БДП-а, што је једина основа за повећање запослености и бољи стандард живота народа, додао је Јовановић.

"Уколико напредњачка власт опстане, овај тренд раста неједнакости ће се само погоршавати, с обзиром да ће СНС наставити своју политику лажног суфицита, а на терет инвестиција и куповне моћи грађана. Такође, наставиће подривање социјалног и образовног система у Србији који су важне полуге за смањивање неједнакости и пружање једнаке шансе свима", навео је Јовановић.