Народна странка

Јовановић: Раскинућемо штетну концесију за депонију у Винчи

Јовановић: Раскинућемо штетну концесију за депонију у Винчи

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да ће листа „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ раскинути штетну концесију за депонију у Винчи по којој је Београд обавезан да концесионару сваке године обезбеди фиксни износ од 40 милиона евра.

„У развијеним и уређеним државама организоване депоније су ресурс, а не извор проблема и трошак. Прерада отпада је свуда једна од најисплативијих комуналних делатности. Једино наша градска власт не обезбеђује Београђанима профит, већ им намеће огромне трошкове кроз ову штетну концесију“, рекао је Јовановић приликом посете београдској општини Гроцка.

Јовановић је навео да концесионар, према том уговору, већ има огромне сопствене изворе прихода кроз гарантовану цену откупа електричне и топлотне енергије, употребу грађевинског отпада и продају сортираног амбалажног отпада.

„Као да све то није довољно, ова градска власт је уговорила давање концесионару фиксног годишњег износа од 40 милиона евра из градског буџета. Раскидом ове концесије, Београђани ће тако имати минимум 40 милиона евра више сваке године“, рекао је Јовановић .

Јовановић је додао да ће тај новац бити искоришћен за мере за унапређење квалитета живота људи у Београду, као што су стамбени додатак за младе брачне парове, бесплатна обданишта и бесплатни уџбеници.

„Београд је метропола, у чијем буџету има довољно простора за бољи живот његових становника, али је неопходно сменити градску власт која бесмислено разбацује новац пореских обвезника у Београду и закључује штетне уговоре којима се град закуцава у сиромаштво, уместо да се развија и богати“, рекао је Јовановић.

Јовановић је са кандидатима за одборнике листе „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ посетио Гроцку и провео дан у насељима Калуђерица и Винча, где је са грађанима разговарао о програму листе.