Народна странка

Јовановић: СНС кроз „реконструкцију“ улица пљачка Београђане

Јовановић: СНС кроз „реконструкцију“ улица пљачка Београђане

„То је цена изградње два километра аутопута у пуном профилу, што значи да се одиграла класична  пљачка Београђана“, рекао је Јовановић у разговору са грађанима у Рузвелтовој.

Јовановић је истакао да Српска напредна странка планира „још већу пљачку“ у наредне три године, јер је у том периоду предвиђена реконструкција три спојене улице, Краљице Марије, Џорџа Вашингтона и Цара Душана, по цени од 28 милиона евра.

„Будући да је реч о само три километра пута, то значи да СНС планира најскупљу реконструкцију у историји Европе од Другог светског рата до данас“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да таква „раскопавања Београда“ представљају „класично испумпавање новца“ пореских обвезника из градског буџета, чиме се град и његови становници „закуцавају у сиромаштво“.

„Наша листа ’Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују' гарантује да ће искоренити корупцију која на овакав начин дави Београд и да ћемо милионе евра који се одливају на провизије уложити у бољи живот Београђана, од бесплатних вртића до стамбеног додатка за младе брачне парове“, рекао је Јовановић.

Кандидаткиња Народне странке на листи окупљеној око Ђиласа, саобраћајна инжењерка Марина Липовац Танасковић, рекла је да је осим цене реконструкције Рузвелтове, велики проблем и квалитет радова, јер се бетон распао на првом мразу, плато код Вуковог споменика није ни дотакнут, а није урађен ни паркинг поред Новог гробља, док су шахте постављене на средини коловоза.