Народна странка

Јовановић: Власт не брине о приградским општинама, ми ћемо их развити

Јовановић: Власт не брине о приградским општинама, ми ћемо их развити

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да градска власт Српске напредне странке у Београду претходне четири године није ништа урадила у приградским насељима и да их се сетила тек месец дана пред изборе.

"Такво понашање Синише Малог и Горана Весића је најбољи доказ да су им грађани важни само у изборној кампањи и јасна порука становницима рубних делова града како ће СНС ако, не дај Боже, победи на изборима 4. марта, наводно бринути о њима. Показали су да им уопште није стало до бољег живота грађана, који непрекидно обећавају", рекао је Јовановић телевизији Наша.

Јовановић је рекао да листа "Драган Ђилас - Београд одлучује, људи побеђују", гарантује становницима приградских насеља да ће добити канализацију системом плитког укопа.

Додао је да ће у свакој месној заједници бити амбуланте на буџету Републичког фонда за здравствено осигурање, а вртићи ће бити бесплатни за сву децу у Београду и сви ђаци основних и средњих школа добиће бесплатне уџбенике.

"Приградска насеља ћемо боље повезати са језгром града саобраћајном инфраструктуром и изградићемо булевар од Моста на Ади до Раковице. Изградићемо и мала постројења за прераду отпадних вода. Формираћемо и нове градске општине Батајницу, Калујерицу и Дунавски венац", рекао је Јовановић.

Јовановић је, поводом тврдње градоначелника Београда Синише Малог да се метро "нигде у свету" не гради тамо где живи много људи, упитао зашто се онда метро не гради на Дивчибарама.

"Они хоће метро на ливади у Макишком пољу, а са десне стране те ливаде је извор пијаће воде за Београд, чиме ризикују да загаде воду за све Београђане. Таквим најавама су надмашили и Весићеву изјаву да ће две стамбене зграде у Београду на води покренути развој читаве Србије", навео је Јовановић.

Јовановић је рекао да власт расипа новац грађана на "глупости" и као пример навео жичару од Калемегдана до Ушћа, чија је цена 15 милиона евра, уместо да тим новцем буде обезбеђена 13. пензија у износу од 20.000 динара за 100.000 најсиромашнијих пензионера.