Народна странка

Јовановић: Можемо да победимо 4. марта, има нас пола милиона у Београду

Јовановић: Можемо да победимо 4. марта, има нас пола милиона у Београду

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је да „аутентична опозиција има реалну шансу“ да победи на предстојећим београдским изборима и позвао грађане да 4. марта изађу и гласају и тиме узму судбину у своје руке.

„СНС и СПС, уз све преварне радње и прљаву кампању, не могу да скупе више од 380.000 гласова, док опозиционих гласача има пола милиона“, рекао је Јовановић у интервјуу листу „Данас“.

Јовановић је позвао бираче да свој глас дају листама за које уверени да ће прећи цензус и тако имати конкретну могућност да саставе власт без СНС-а и СПС-а.  

Неке листе учествују на изборима са јединим циљем да дође до расипања опозиционих гласова, који ће се потом прелити највише СНС-у, додао је Јовановић.

Потпредседник Народне странке навео је да листа „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ води успешну кампању, јер је, за разлику од напредњака, кандидовала конкретног човека за градоначелника, као и конкретан програм од 15 тачака за бољи живот Београђана и развој престонице.

„Обраћамо се директно бирачима и уопште се не бавимо другим аутентичним опозиционим групацијама“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да, са друге стране, кампања владајуће странке говори да се они стиде својих кључних људи, Синише Малог и Горана Весића, јер су их на листи сакрили иза лекара, балерина и пензионисаних спортиста.

Кампања СНС, додао је, говори и да та странка нема ништа да понуди Београђанима, јер се састоји искључиво у блаћењу Ђиласа и председника Народне странке Вука Јеремића.