Народна странка

Јовановић: Победићемо ако на изборе изађе 900.000 бирача

Јовановић: Победићемо ако на изборе изађе 900.000 бирача

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је да ће Београд добити нову, бољу власт ако на изборе 4. марта изађе и гласа 900.000 бирача.

Јовановић је рекао да истраживања јавног мњења показују да је листа „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ са осталим опозиционим организацијама у „јасној већини" и да је кључ у оџиву.

„Истраживања показују да је у апсолутним бројевима Српска напредна странка у мањини у Београду, чак и са Социјалистичком партијом Србије. Они заједно тешко могу имати више од 380.000 гласова, уз сва пријављена лажна пребивалишта њихових активиста из унутрашњости“, навео је Јовановић у интервјуу листу "Блиц".

Јовановић је додао да је, према истраживањима, листа окупљена око Ђиласа друга по снази и самим тим у најбољој позицији да уздрма власт градоначелника Београда Синише Малог и градског менаџера Горана Весића.

Упитан шта би листа окупљена око Ђиласа урадила другачије од актуалне градске власти, Јовановић је одговорио – све.

„Уместо гондоле, увели бисмо 13. пензију за најсиромашније. Уместо новогодишње расвете и јарбола, увели бисмо бесплатне уџбенике за основце. Раскинули бисмо штетну концесију за прераду отпада у Винчи и од тих пара бисмо увели стамбени додатак за младе парове“, рекао је Јовановић.

Потпредседник Народне странке је рекао и да би листа „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ пренаменила Београд на води тако да буде јавно добро и да доноси профит свим Београђанима и не би градила метро на ливади, него би њиме повезала најнасељеније делове града.