Народна странка

Јовановић: Кориговаћемо цену грејања, јавна предузећа неће пљачкати грађане

Јовановић: Кориговаћемо цену грејања, јавна предузећа неће пљачкати грађане

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да листа „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ једина гарантује да ће кориговати цену грејања у престоници и да јавна предузећа Инфостан и Паркинг сервис више неће бити „машине за извлачење новца“ од грађана.

„Београдске електране нису снизиле цену грејања, иако је цена гаса од 2014. године пала за 25 одсто. Кориговаћемо цену грејања, јер топлане овако остварују екстрапрофит, а Београђани плаћају најскупље грејање у Европи“, рекао је Јовановић телевизији Наша.

Јовановић је истакао да је Инфостан „вештачка творевина“ која наплаћује провизију грађанима само за сабирање рачуна, а грађани на уплатницама не виде шта тачно плаћају.

„Или ћемо укинути Инфостан, а његових 300 запослених боље распоредити, или ћемо га учинити непрофитним предузећем, тако да не може да зарађује на Београђанима. Мора постојати јасна веза између сваког уплаћеног динара и услуге коју је град дужан да за тај динар пружи“, рекао је Јовановић.

Потпредседник странке Вука Јеремића рекао је да Паркинг сервис „неправедно глоби грађане“, јер поред казне, наплаћује и 8.000 динара само за одношење непрописно паркираних возила.

„Циљ Паркинг сервиса не сме бити пљачка и отимање пара од грађана, него решавање проблема паркирања у главном граду. То је машина за прављење екстрапрофита на рачун Београђана који се слива у касу владајуће странке кроз провизије градским челницима и зато им је у интересу да наплате што више казни, а не да граде подземне гараже“, рекао је Јовановић.

Јовановић је позвао све грађане незадовољне садашњом градском влашћу да 4. марта гласају за листу окупљену око Ђиласа, јер је то најјача листа праве опозиције која има највише шанси да уздрма власт Српске напредне странке.

„Искористите своје бирачко право док још можете, јер га можда следећи пут нећете имати, ако победи црвено-црна коалиција“, поручио је Јовановић бирачима.