Народна странка

Ковачевић: Неминован пад стандарда грађана, куповна моћ све слабија

Ковачевић: Неминован пад стандарда грађана, куповна моћ све слабија

Члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић изјавио је данас да ће животни стандард грађана падати до краја године чак и ако плате буду расле, јер ће куповна моћ слабити пошто ће за исту суму новца моћи да се купи много мање него 2020. године.

„Све што се увози, а неопходно је за производњу, поскупело је од 25 одсто до 100 одсто и тако су повећани приходи у буџету. Никако не могу да се сложим са тврдњом министра финансија Синише Малог да боља наплата ПДВ-а и осталих пореза за 2,5 милијарди динара значи и опоравак привреде“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да нема повећања привредних активности, него се повећала ценовна основица добара и услуга и наплата ПДВ-а из увоза, а приходи у буџету су повећани и због поскупљења струје за индустрију, које такође повећава основицу за порез.

„Више од половине укупних прихода у буџету чини наплата ПДВ-а из увоза што, на жалост свих грађана Србије, значи да домаћа привреда зависи од туђих производњи и да је Србија економски оболела“, рекао је Ковачевић.

„Скок у наплати таквих прихода није за понос нити је доказ да постоји тренд опоравка“, закључио је Ковачевић.