Народна странка

Новаковић: Вучевић грубо манипулише децом и злоупотребљава их у политичке сврхе

Новаковић: Вучевић грубо манипулише децом и злоупотребљава их у политичке сврхе

Састанак градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића са члановима Кајакашког клуба Лиман и његова изричита жеља да чује "мишљење и најмлађих чланова клуба" када је у питању уређење приобаља, остаће забележена као груба манипулација и злоупотреба деце у политичке сврхе!

Прво, ружно је и недостојно да градоначелник у процес убеђивања и придобијања јавности за коруптивни пројекат "Нови Сад на води" позива организације и спортске колективе, који су корисници буџета града Новог Сада.

Организације које егзистенцијално зависе од буџетских средстава и немају другог извора финансирања нису у прилици да пружају отпор, јер ризикују да било каквим замерањем остану без јединог поузданог начина финансирања.

Намера градоначелника је срамотна и провидна: перфидно уценити и натерати све буџетске кориснике да подрже идеју "Нови Сад на води"!

Или ће подржати или ће остати без средстава!

Друго, ако је овим састанком градоначелник ушао у процес упознавања јавности са садржајем идеје уређења дунавске обале, логично је било да прво позове представнике ДаНС-а (Друштво архитеката Новог Сада).

Без жеље да умањим или омаловажим оно што су градоначелнику могли да саопште најмлађи кајакаши, основни ред је да се прво отвори стручна расправа у кругу архитеката и урбаниста.

Градска власт све време, већ пуних годину дана, од стручне јавности крије сваку информацију о овом пројекту "као змија ноге".

Уместо јавног сучељавања аргументима, завладала је завера ћутања.

Треће, јавност је остала ускраћена за информацију како су представници кајакашког клуба реаговали на идеју градских власти да се дуж веслачке стазе гради нова градска плажа у дужини од 1.400 метара са угоститељским објектима!

Ова идеја је идеалан начин да се уништи биљни и животињски свет, а огроман број заљубљеника у Дунавац и Шодрош трајно отера са овог дела приобаља.

Дунавац и Шодрош тако би доживели судбину Штранда, где царује какофонија звукова и такмичење у децибелима, која је од Штранда као места за уживање направила место за избегавање.

"Угоститељи" су отерали штрандароше!

Позивамо градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића да се понаша озбиљно и одговорно.

Дакле, очекујемо да у најкраћем року представи ГУП до 2030. године и да се о уређењу дунавске обале на потезу Морнарица, Бродоградилиште, Рибарско острво, Шодрош и Каменичка ада, отвори расправа у којој ће свој став исказати и струковна удружења и грађани Новог Сада.

 

Борислав Новаковић,
председник Градског одбора Народне странке Нови Сад