Народна странка

Јовановић: Завршни рачун не показује како је утрошено 313 милиона динара за кишну канализацију у Београду

Јовановић: Завршни рачун не показује како је утрошено 313 милиона динара за кишну канализацију у Београду

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да завршни рачун градског буџета показује да није извршено 12 милијарди динара, али да подаци показују да се није штедело на репрезентацији и аутомобилима већ на инвестицијама.

Јовановић је на конференцији за новинаре у градском парламенту рекао да град приказује лажни суфицит јер је реализовано свега 58 одсто инвестиција.

"То значи да 42 одсто обећања Српске напредне странке није реализовано", рекао је он.

Јовановић је навео да је још 2015. године усвојен акциони план који је указивао да ће у наредном периоду бити 40 одсто више падавина али да није адекватно реаговано на ту информацију.

"Где је 313 милиона динара за кишну канализацију", упитао је Јовановић, и указао да се завршни рачун градског буџета Београда усваја без извештаја ревизора, што је недопустиво.

Јовановић је навео да је са дневног реда седнице скинута тачка дневног реда План детаљне регулације дела Бановог брда којим је било предвиђено да се вртићу "Свети Сава" одузме пола дворишта и дечије игралиште и да "урбанистичкој мафији".

Очигледно да у градској управи има нормалних људи, али захтевамо оставку градског секретара Славног Гака којег смо критиковали због тога, а он нам рекао да не познајемо закон и да нисмо нормални, рекао је Јовановић.