Народна странка

Народна странка Зрењанин: Међународне организације да се укључе у решавање проблема у Линглонгу

Народна странка Зрењанин: Међународне организације да се укључе у решавање проблема у Линглонгу

Народна странка Зрењанин позвала је данас међународне организације за заштиту људских права и права на рад да се укључе у решавање проблема радника фабрике „Линглонг“ у том граду, која их „третира као робове“, јер се држава Србија „прави као да је све у реду, а бахати ’инвеститори’, домаћи и страни, раде шта им је воља“.

„Две године уназад, од самог почетка приче о ’Линглонгу’, све у вези са том фабриком је рађено мимо процедура. Питали смо, тражили информације од јавног значаја, указивали на проблеме, али су се надлежни, од општинског нивоа до највишег државног нивоа, оглушили на наша питања, вероватно рачунајући да све могу да застраше или заташкају“, наводи се у саопштењу Народне странке Зрењанин.  

У саопштењу се подсећа да се од половине јуна, када је одржан протест испред „Линглонга“, нижу питања, а одговора нема.

„Ниједна државна институција не реагује, а ситуација је све катастрофалнија. Прво је дата наша земља, потом наш новац, па је почела ’окупација’ Зрењанина и околине. Радници у ’Линглонгу’ немају струју, воду, грејање, довољно хране, немају право на лечење, нису вакцинисани против ковида, иако су то тражили“, навела је Народна странка Зрењанин.