Народна странка

Понош: Реваншизам није ништа у поређењу са оним што власт ради Народној странци

Понош: Реваншизам није ништа у поређењу са оним што власт ради Народној странци

Потпредседник Народне странке Здравко Понош изјавио је да реваншизам заснован на закону и правним нормама за који се та странка залаже „није ништа“ у поређењу са оним што Народној странци раде власт и СНС, који не презају ни од чега и непрекидно показују да су „спремни на све“.

„Режим је претходних дана покренуо кампању лажи против Народне странке и њеног председника Вука Јеремића у којој нас повезују са Зораном Вучковићем, ухапшеним због сумње да је оштетио рудник Ресавица. Јако их је заболело то што јавности указујемо како власт СНС корупционашком шемом, преко компаније ’Миленијум тим’, исисава паре из буџета и одговорили су кампањом против Народне странке“, рекао је Понош на изборној скупштини Општинског одбора Народне странке Вождовац.

„Све што се појавило о наводној повезаности Вучковића са Јеремићем и Народном странком нема апсолутно никакве везе са истином. Како би неко ко је везан за Народну странку могао да буде директор тамо? Вучковић је био члан ДСС-а, вероватно је још увек, а јасно је да је директор могао да буде само неко ко је члан ’режимске опозиције’“ рекао је Понош.

Понош је навео да ће таблоиди и медији под контролом власти изгубити спорове по тужбама које ће Народна странка поднети против њих, платиће мале новчане казне и „наставиће да лажу, али би размислили да ли да објаве очигледне лажи“ када би казне биле примерене приходима и профиту који остварују захваљујући таквим објавама.

Потпредседник Народне странке је, поводом наредних избора, истакао да не би требало потцењивати противника, јер то што елиту СНС-а и власти чине људи који „нису много образовани нити оптерећени моралом и етиком“ њих не чини лакшим противником, него тежим.

„Неће ни убудуће презати ни од чега, као што ни до сада нису“, додао је Понош.

 

Понош је рекао да Народна странка гарантује да ће након промене власти пензионерима бити враћене „отете пензије“, јер „Народна странка држи реч и има детаљан план како да то спроведе“.

Понош, који је и повереник Народне странке за Београд, рекао је да опозиција има највеће шансе да победи у главном граду, и додао да ће Народна странка наставити да сарађује са другим опозиционим странкама.

„Ни до сада нисмо никоме давали повод да према нама буде некоректан, него смо ми били уздржани и тако би требало и да наставимо како бисмо били стожер окупљања праве опозиције", рекао је Понош.

Председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић рекао је да Народна странка „обећава СНС-у, СПС-у и СРС-у да ће им по промени власти на основу закона бити забрањен рад“, тако да се ти људи, који су „уништили Србију“, више никада не врате на власт.

Гајић је навео да СНС „на први поглед делује много јаче од своје стварне снаге“ и да је „и те како могуће победити“ странку председника Србије Александра Вучића, али да је за то потребно много тешког и озбиљног рада.

За председника Општинског одбора Народне странке Вождовац изабран је професор филозофије Бошко Шиндић. 

Шиндић је рекао да се ситуација у општини Вождовац мења и да је "СНС уздрман и губи подршку грађана".

"То је прилика за опозицију да стекне предност. Режим ће прво пасти на Вождовцу", рекао је Шиндић, и додао да ће Народна странка наставити да јача своју организацију у тој општини оснивањем нових месних одбора и повећањем броја чланова.