Народна странка

Ристић: Куртијев коалициони партнер Петковић пише саопштења против опозиције уместо да штити Србе на Косову и Метохији

Ристић: Куртијев коалициони партнер Петковић пише саопштења против опозиције уместо да штити Србе на Косову и Метохији

Oтворено писмо члана Председништва Народне странке задуженог за Косово и Метохију Жарка Ристића директору канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу

 

Поштовани господине Петковићу,

Јасно је и вама да је Народна странка једина политичка организација, која је радо виђена међу Србима на Косову и Метохији.

Јасно је вама и да су представници Народне странке једини политички актери, који се брину о правима Срба на Косову и Метохији и који свакодневно прате дешавања на Косову и Метохији, тражећи излаз за многе ситуације, које ви нисте у стању да решите.

Јасно је вама и да приликом сваке посете представника Народне странке Косову и Метохији, ви морате да напишете још једно срамно саопштење, по налогу свог газде Александра Вучића.

Задржати функцију, фотељу и плату из буџета, није лако ни када се посао обавља професионално и одговорно, а камоли ако сте ту постављени по кључу и критеријумима непотизма.

Ви, као директор Канцеларије за Косово и Метохију, уместо да бринете о животу и правима Срба на Косову и Метохији, више бринете о правима ваше Српске листе, која шири страх међу припадницима нашег народа на Косову и Метохији.

Нападима на Народну странку, која се брине о Србима на Косову и Метохији, ви браните чак и Аљбина Крутија, вашег коалиционог партнера.

Уместо да станете на страну оних који се боре за права Срба на Косову и Метохији, ви сте још једном изабрали вашег коалиционог партнера Куртија.

Кажете и да “не смемо да поменемо ниједан инцидент, којем су изложени Срби“. То је, наравно, неистина.

Подсећам вас да смо једина политичка странка, која се редовно оглашава на сваку неправду, која је начињена Србима на Косову и Метохији.

Подсећам вас да смо се оглашавали и приликом отимања Газивода, и приликом отимања Ски центра у Брезовици, и приликом хапшења Срба у општини Штрпце и то ћемо чинити увек... Али вашег деловања нема, изостаје.

За разлику од вас, ми никад нећемо заборавити ни напад на Србе из Партеша од пре само два дана.

Та наша браћа су морала бити послана у болницу у Гњилане, а која је захваљујући вама данас у систему Приштинске власти. Оставили сте болницу у Пасјану и без хирурга.

Нашем народу у Косовском поморављу, две године нисте у стању да обезбедите хирурга. Можда не стижете, јер сте заузети писањем саопштења против опозиционих странака.

Један број наших људи на Косову и Метохији, прима привремену новчану надокнаду, која износи срамних и недовољних 11.500 динара месечно, али вас баш брига за то, важније вам је да се јавно дивите Александру Вучићу, као што сте се некада јавно дивили Војиславу Коштуници, пошто сте професионална и каријерна удворица.

Господине Петковићу, долази време када ће на одговорним функцијама бити људи који знају шта треба да раде, а не они који добро живе од улагивања свакој власти.

Сигуран сам да за људе попут вас тада неће бити места на високим положајима, што ће вам пружити прилику да се у потпуности посветите писању ода свим газдама којима сте служили.

 

Жарко Ристић
члан Председништва Народне странке задужен за Косово и Метохију