Народна странка

Ристић: Пет година од убиства Оливера Ивановића, пет година од политичке борбе са Српском листом

Ристић: Пет година од убиства Оливера Ивановића, пет година од политичке борбе са Српском листом

Пре равно пет година, 16. јануара 2018. године убијен је Оливер Ивановић, представник Срба на Косову и Метохији, на улазу својих страначких просторија.   

Са његовим убиством убијен је „представник пристојне Србије“, човек који је својим примером свакодневно показивао да је живот Срба на Косову и Метохији могућ, да је живот у заједници са Албанцима могућ и да нада постоји. 

Као такав, сметао је свима који би све дали да буду као он, али нису имали ни храбрости, ни интегритета али ни политичких вештина.

Прво му је запаљен аутомобил, претње су му упућиване свакодневно, убијен је али ту није био крај. Наставили су да га  сатанизују и после смрти кроз натписе у режимским медијима, кроз лажне наводе о његовој породици, покушавали су чак и да га криминализују. 

Чинили су то управо они које је пред смрт сам разоткривао и наводио као тиранине сопственог народа и као кабадахије који возе џипове без таблица. 

Сукоб са Српском листом је била последња политичка борба коју је водио, а коју нажалост није завршио. На његовом убиству представници власти у Београду су убирали ситне политичке поене сазивањем ванредних седница, конференција за новинаре, претњама да ће брзопотезно расветлити његово убиство као и да ће убице „довести к'познанију права“. 

Међутим, од свега тога није било ништа, сем утврђивања чињеничног правила да су камере задужене за видео надзор по ко зна који пут заказале. 

Данас, 16. јануара 2023. године, као и сваке године од убиства Оливера Ивановића, његовој спомен плочи у Косовској Митровици поклонили су се шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић, председник Покрајинског одбора Косово и Метохија Жарко Ристић, посланик Народне странке Борислав Новаковић, као и многобројни чланови странке и грађани. 

Представника власти није било. Делегацију Народне странке поздравили су бројни релевантни политички чиниоци српског народа на Косову и Метохији са којима ће се у наредном периоду организовати и договорити кораци за даљу политичку борбу. 

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић обећао је окупљеном народу у Косовској Митровици да ће дати све од себе у борби за њиховаправа као и да ће бити глас разума у Народној скупштини Републике Србије приликомрешавања питања Косова и Метохије. 

 

Члан Председништва Народне странке Жарко Ристић 
председник Покрајинског одбора Косово и Метохија