Народна странка

Јеремић: Вучић да саопшти о чему је преговарао са Тачијем

Јеремић: Вучић да саопшти о чему је преговарао са Тачијем

Председник самопроглашеног Косова Хашим Тачи признао је да се са председником Србије Александром Вучићем тајно састајао у Паризу, Њујорку, Ватикану, Бриселу и Бечу, и тиме недвосмислено потврдио оно на шта сам више пута указивао домаћој и међународној јавности.

Јавно сам упозоравао да се њих двојица на тим састанцима договарају о „разграничењу“, односно споразуму по којем би се Србија вољно одрекла дела своје територије, укључујући и у општинама Бујановац, Медвеђа и Прешево, а Приштина добила столицу у УН, што је супротно Уставу Србије, Резолуцији 1244 Савета безбедности УН, и равно акту велеиздаје.

Вучић је због тогa против мене покренуо низ прљавих кампања преко својих послушника и таблоида које контролише.

Истина је највећи Вучићев непријатељ и сада убрзано стижу рачуни за све лажи којима је пуних седам година засипао јавност у Србији и саговорнике из међународне заједнице.

Народна странка се противи Вучићевом и Тачијевом тајном договору по којем би Србија де факто признала независност Косова.

Залажемо се за преговоре са косовским Албанцима којима би у јужној српској покрајини био омогућен нормалан живот свих људи.

Прихватљиво решење косовског проблема може бити само у оквирима Устава Србије и Резолуције 1244, што смо један од оснивача СЗС Драган Ђилас и ја јасно поручили и европским званичницима током недавне посете Бриселу.

Захтевам од Вучића да хитно обелодани о чему је преговарао са Тачијем на свим састанцима којe је до сада имао.

 

Вук Јеремић,
председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију