Народна странка

Јеремић на митингу "Сви као један": Нећемо дозволити да нас воде лудаци!

Јеремић на митингу "Сви као један": Нећемо дозволити да нас воде лудаци!

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је вечерас у Београду на великом митингу "Сви као један" да је близу дан победе над режимом Александра Вучића и да нећемо дозволити да нас воде лудаци.

Прочитајте цео Јеремићев говор:

 

Добро вече, браћо и сестре, даме и господо.

Нема нам је са срећом буђење слободе!

Овај 13. април памтићемо сви као дан када се у Србији коначно упалило светло, када је Србија почела да се буди из кошмарног сна у који су је гурнули њени најлошији изданци.

Данас, ево пада мрак, али у Србији се упалило светло, све се види као на длану, зна се ко је на којој страни, зна се ко је вера а ко невера.

Очи и уши света су данас, браћо и сестре, овде са нама у Београду. Пажљиво гледају, пажљиво слушају да виде да ли је то – то.

Јуче сам разговарао са једним руским новинаром, он ме је питао „шта Ви хоћете, господине, због чега ви протестујете“.

Рекао сам му „господине, ми протестујемо да бисмо живели у нормалној земљи“, а он је питао „шта подразумевате под нормалном земљом“.

Одговорио сам му: „Замислите да ваш министар одбране Сергеј Шојгу одлучи да штрајкује глађу, и онда Владимир Владимирович Путин крене да га мољака и убеђује да то не ради“.

Како би било који председник било које нормалне земље реаговао на најаву штрајка глађу високог функционера безбедности? Да ли тако што би га моментално сменио и послао на психијатрију или тако што би с њим разговарао?

Људи, Србија је данас брод чије су кормило запосели лудаци. Они желе све да нас излуде. Они желе да од Србије направе брод лудака са којег свако паметан нема избора него да бежи. Е, па ми нећемо да бежимо! Ово је наша земља! Нећемо дозволити да нас воде лудаци!

Имамо сваки разлог да будемо поносни на нашу светлу историју. Србија је земља победница у два светска рата. Србија је, имајући у виду нашу величину, оставила дубок траг на историји човечанства.

Ми смо народ Тесле, Пупина, Доситеја, Иве Андрића, ми смо синови ратника, песника, прва света!

Ми заслужујемо боље од Вулина и Ане Брнабић!

Један велики филозоф је једном приликом рекао да нема те силе на свету која може зауставити праву идеју када јој дође време, а ја вама кажем да је идеји слободе у Србији дошло време.

Ми смо овде, идемо даље, никада више погнуте главе, никада више са страхом у очима, никада више без вере у себе.

ДАН ПОБЕДЕ ЈЕ БЛИЗУ!

Живела победа, живела слобода, живела Србија!