Народна странка

Јеремић: Власт нема већину, јединство опозиције неопходно за победу

Јеремић: Власт нема већину, јединство опозиције неопходно за победу

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да су резултати референдума о променама Устава Србије показали да је ситуација сазрела и да „режим више нема већину“, а да је за опозицију најважнија поука да мора остати јединствена и да је неопходна ефикасна контрола свих бирачких места како би се спречила крађа гласова.  

„Јучерашњи референдум је прошао искључиво зато што се у унутрашњости Србије крало и шаком и капом како би се надокнадио губитак гласова у Београду, Нишу, Новом Саду и другим великим градовима, где је режим изгубио. Могли су да преброје листиће за мање од пола сата, јер је то најједноставније гласање – само ’да’ и ’не’, а већали су шта им чинити пуна два сата“, рекао је Јеремић у Аранђеловцу, где је основан општински одбор Народне странке.

 

„Председник СНС-а и Србије Александар Вучић резултате је саопштио из централе своје странке, што је потпуно ненормално, а то је учинио јер су тамо рачунали како да крађом надокнаде губитак гласова у великим градовима. Сигуран сам да је занет тим послом смео с ума да је изашао пред камере у седишту СНС-а“, додао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је јединство опозиције услов за победу и најчвршћа гаранција за успех на изборима заказаним за 3. април.

„Сложиле су се све околности да дође до промена, а једини који то могу да спрече смо ми - ако само себи направимо штету. Важно је да сви који желе промене 3. априла дишу као један и раде као један. Сви морамо бити заједно. Јединство изнад свега и испред свега, изнад партијских интереса и личних анимозитета. Нико не сме да ’прода’“, рекао је Јеремић.

„На нама је историјска одговорност да Вучићевом режиму не дозволимо да уђе у другу деценију бруталног унакажавања Србије, а то можемо учинити само ако будемо јединствени у наступу, кадри и одлучни да одбранимо гласове и вољу народа. Тамо где будемо имали контролу, тамо ће режим остати у мањини, јер неће моћи да краде“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да ће „победа бити извеснија у местима у којима ће опозиција наступити у мање колона“.

Председник Народне странке је рекао да ће се пресудна битка водити у Београду и да „само једна математика може да спречи пад СНС-а у главном граду – а то је да режим опозицију довољно успешно подели тако да један број опозиционих актера остане испод цензуса“.

„Ако у Београду наступимо заједно, режим ту не може да победи, нема те силе нити математике која може да им сачува престоницу. Када буду схватили да губе, покушаће да краду шаком и капом, али ако будемо спремни да бранимо изборну вољу народа, гарантујем да режим пада у главном граду“, рекао је Јеремић.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је да је референдум показао да је „режим рањен и да и те како може да изгуби изборе“.

„На референдуму су изгубили у највећим градовима и то нису били гласови само против промена Устава, него и против власти Вучића и СНС-а“, рекао је Алексић.

За председника Општинског одбора Народне странке Аранђеловац изабран је дипломирани инжењер грађевинарства Дејан Јовановић.

Јовановић је рекао да су пред Народном странком у Аранђеловцу и целој Србији велики изазови.

„У априлу ћемо имати шансу да срушимо СНС. Наши суграђани се више не плаше и спремни смо за тешку борбу и победу“, закључио је Јовановић.