Народна странка

Јеремић: Вучићева немушта честитка Помпеу акт подршке Ђукановићу

Јеремић: Вучићева немушта честитка Помпеу акт подршке Ђукановићу

Председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију Вук Јеремић изјавио је да је данашње Вучићево рођенданско писмо државном секретару САД Мајку Помпеу још један акт подршке црногорском режиму Мила Ђукановића да преко Закона о слободи вероисповести отме имовину Српске православне цркве.

У дипломатији је важно оно што се напише, али је некада много важније и оно што се не напише. Вучић у честитки ниједном речју није поменуо немиле догађаје у Црној Гори, чиме је Америци послао поруку да је што се тиче Србије ту ’све у реду’“, рекао је Јеремић на конференцији за новинаре.

Јеремић је навео да се Вучић у тој „немушто сроченој рођенданској честитки са радошћу сећа“ летошњег састанка са Помпеом у Њурорку.

„Више пута сам рекао, последњи пут недавно на РТС-у, да је на том састанку, одржаном 20. августа, са српске стране присуствовао и бивши британски премијер Тони Блер, а разговарало се о Косову. Таква врста недржавничког понашања носи изузетно горак укус“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је усвајање „нечасног црногорског закона о неслободи вероисповести“ уздрмало стабилност у региону, а да Вучићев режим делује саучеснички, јер је баш на дан доношења закона нови амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић предао копије акредитива црногорским властима, чиме је послата порука да је за Београд „стање потпуно нормално“.

Јеремић је, поводом представљања наводног инвестиционог плана „Србија 2025“, рекао да у буџету за 2020. годину нису предвиђена средства за остваривање тог плана.

То се догодило јер су план ’Србија 2025’ и буџет радила два одвојена клана у мафијашком режиму. Платформу ’Србија 2025’ сачинио је клан Владимира Бебе Поповића, а буџет за 2020. годину клан министра финансија, магистра Синише Малог“, рекао је Јеремић.

Јеремић је поновио да је одлука Савеза да бојкотује изборе на пролеће 2020. године коначна и да неће бити промењена, јер су се изборни услови и ситуација у Србији погоршали, а не побољшали.

Председник Народне странке је навео да се нада да ће 2020. година бити година суштинских промена и последња година лажи, те да ће наступити ново време.

„Ствари су ове године почеле да се мењају. Универзитет у Београду донео је коначну и неопозиву одлуку о докторату Синише Малог, јавност се изборила да из заробљеништва Вучићевог режима буде избављен Александар Обрадовић, храбри узбуњивач из Крушика. Ствари више не могу бити враћене у пређашње стање“, истакао је Јеремић.