Народна странка

Јеремић честитао Дан државности: Пред нама је пролеће слободе

Јеремић честитао Дан државности: Пред нама је пролеће слободе

У име Народне странке честитам свим грађанима Републике Србије Дан државности – Сретење.

Живимо у држави која је успостављена пре пуних осам векова, а у својој модерној форми постоји више од 200 година. То је чињеница на коју треба да будемо поносни, али нас она и обавезује.

Данас обележавамо и Дан уставности, установљен у знак сећања на усвајање Устава из 1835. године, који је назван Сретењски устав, по дану на који донесен. То је тада био један од најлибералнијих устава у Европи.

То је сведочанство о нашој дугој демократској и слободарској традицији за коју смо се храбро борили и штитили је и од страних и од домаћих узурпатора.

На крају, данас је и велики духовни празник. Верници Српске православне цркве обележавају Сретење Господње и то у години великој јубилеја – 800 година успостављања Српске православне цркве као независне окоснице идентитета нашег народа.

Данас су пред нама изазови који нису мали, али исто тако нису ни много већи од оних са којима су се суочавали наши славни преци.
Ми се данас за слободу своје деце, својих породица, своје земље, боримо мирно шетајући широм Србије.

Овог викенда почећемо и да потписујемо и велики Споразум са народом, који ће бити гаранција будућих слобода у нашој отаџбини.

Позивам све да нам се придруже у борби за слободу у нашим мирним протестима широм Србије.

Пред нама је пролеће слободе.

Честитам вам Дан државности, а онима који славе и Сретење Господње.

 

Вук Јеремић,

председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију