Народна странка

Савез за Србију: Која је улога Тонија Блера у разговорима о Косову?

Савез за Србију: Која је улога Тонија Блера у разговорима о Косову?

Савез за Србију позива Александра Вучића да уместо увредљивих и неоснованих изјава анонимног члана ГО СНС-а Петра Петковића на рачун Вука Јеремића, председник Србије лично и недвосмислено грађанима одговори да ли је истина да бивши британски премијер Тони Блер уз његову сагласност разговара са највишим светским званичницима о размени територија, односно „разграничењу“ на Косову и Метохији, после чега би такозвано Косово могло да постане пуноправни члан УН?

Да ли се Вучић то са Блером договорио у првој недељи јула, приликом Блерове посете Београду?

Да ли је Тони Блер прошле недеље о томе разговарао са немачком канцеларком Ангелом Меркел, као и да ли је предвиђено да на ту тему следеће недеље има састанак са високим америчким званичницима?

Ако Блер није плаћен из буџета Србије, ко га онда тачно плаћа за те услуге, и шта је онај који то чини добио заузврат од Вучићевог режима?  

Уколико Александар Вучић настави да избегава одговоре на ова питања, намеће се закључак да је ово истина, што представља велику срамоту и понижење за грађане Србије, имајући у виду Блерову улогу у НАТО бомбардовању наше земље 1999. године.