Народна странка

Јеремић: Коме смета реваншизам, нека иде код Дачића да се договори с њим

Јеремић: Коме смета реваншизам, нека иде код Дачића да се договори с њим

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је та странка гарант да ће по промени власти бити реваншизма и да ће одговарати сви који су Србију опљачкали и гурнули је у блато, а да они којима то смета „могу слободно одмах да иду код Ивице Дачића да се договарају са њим“.

„За нас не може бити преговора о образу, будућности наше деце и о нашој земљи, чије реке и национално богатство режим Александра Вучића предаје странцима зарад опстанка на власти. Следећи избори ће бити одсудна битка и зато мора бити потпуно јасно ко је са нама на страни Србије, а ко је спреман за договоре који воде ка опстанку криминалног система пљачке и корупције“, рекао је Јеремић на скупштини Општинског одбора Народне странке Стара Пазова.

Јеремић је истакао да власт намерава да по сваку цену дозволи компанији Рио Тинто да отвори рудник литијума код Лознице и да то искористи као „гаранцију да странци неће правити проблеме ако режим покраде изборе“.

„Тајно се гради гасовод Београд-Лозница за потребе Рио Тинта, променили су Закон о водама због Рио Тинта, како би могли да направе цевовод којим ће допремати воду од реке Дрине до рудника. Код Лознице хоће да отворе рудник литијума какав нико у Европи тренутно није спреман да отвори, јер ће изазвати непоправљиво уништавање животне средине“, рекао је Јеремић.

Јеремић је најавио да ће Народна странка наредне недеље поднети кривичну пријаву против свих одговорних за „тајну и противзакониту доделу посла градње гасовода Београд-Лозница“.

Председник Народне странке је истакао да из иностранства неће доћи помоћ за промену власти у Србији, јер Вучић странцима даје апсолутно све што пожеле – Косово и Метохију, руднике, градњу метроа у Београду по цени од шест милијарди евра, иако је првобитна процена била две милијарде, аеродром…

„Неки се ових дана утркују ко ће пре да каже да ће учествовати на изборима, ко ће с ким и у колико колона, дискутују, филозофирају… Народна странка ће учествовати на изборима само ако се буду стекли минимални услови за фер и поштене изборе. Обећали смо народу да нећемо бити било чије слуге и икебана, и одржали смо реч. Чувамо образ, држимо реч и то је кључ садашњости и будућности Народне странке“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да ће на првим изборима на којима ће учествовати Народна странка „режиму бити нанет ударац од којег неће моћи да се опорави“.

„У Београду ће морати да украду изборни резултат. То ће бити тренутак после којег више ништа неће бити исто као раније и после којег неће бити враћања у нормално стање. Тада ће Београђани, а потом и грађани из целе Србије, бити на улицама и бранити народну вољу“, рекао је Јеремић.

Јеремић је оценио да не следе само избори за председника Србије и за Скупштину Београда, него да ће „врло вероватно бити одржани и парламентарни избори, а можда и локални избори у целој Србији“.

„Народној странци одговарају локални избори, јер смо ми најбоље организована опозициона партија, а нормално је да најбољи резултат постиже онај ко има најјачу локалну организацију. Ми, међутим, рачунамо да ће бити најмање повољна варијанта за нас, јер људи који данас воде државу никада неће обезбедити до краја фер и поштену утакмицу“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да ће „власт ипак морати да пружи неке уступке“, а да ће Народна странка одлучити да ли ће учествовати на изборима када буде познато „шта ће режим дати“.

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић рекао је да је Народна странка "преузела ризик и прима и задаје ударце", и истакао да је важно не повлачити се, него увек корачати напред.

"Грађани ће прихватити оне који су борци и који преузимају ризик. Морамо да уложимо још више енергије и страсти за комуникацијом. Политика је увек била и биће способност да инспиришете људе, а то ћемо моћи само ако стално разговарамо са народом широм Србије", рекао је Новаковић.

За председника Општинског одбора Народне странке Пазова изабран је инжењер пољопривреде Слободан Илић.

Илић је рекао да је Стара Пазова у врху општина са највећим бројем привредних субјеката, а да локална власт није урадила ништа да то искористи на добробит грађана.

"Паре су отишле у приватне џепове, а инфраструктура је уништена. Ми имамо план како да то исправимо и да подигнемо општину и квалитет живота у Старој Пазови", закључио је Илић.