Народна странка

Јеремић: Не буде ли реваншизма, зло ће се вратити, лоповима одузети имовину

Јеремић: Не буде ли реваншизма, зло ће се вратити, лоповима одузети имовину

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да се не сме поновити грешка учињена после 5. октобра 2000. године, када није спроведена темељна лустрација, што је допринело да се 2012. године „канцер врати у још горој форми“, и да је зато по промени власти СНС-а неопходан немилосрдан реваншизам, заснован на законима и правним нормама.

„После 5. октобра у затвору је завршио само Слободан Милошевић. Никоме није одузета имовина стечена ратним профитерством и на друге нелегалне начине. Никоме није било забрањено да се бави јавним и другим пословима, иако су изазвали тешку несрећу, смрт, сузе, довели нас под санкције и бомбе, истерали са вековних огњишта“, рекао је Јеремић на изборној скупштини Општинског одбора Народне странке Чукарица.

„Пред нама је велика борба против вероватно најбоље организованог зла у националној историји Србије. Актуелна власт је створила накарадан систем, у чијем је прављењу учествовала и деведесетих година, а данас га је учинила чвршћим и грђим него икада. Тај систем онемогућава било какав индивидуални и колективни напредак“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је промена власти први корак у остварењу стратешког циља - промене система, а не само актера који њиме управљају – и да је за то „апсолутна претпоставка реваншизам“.

„Из јавног живота по промени власти морају да буду уклоњени морални изгредници попут Жељка Митровића, Драгана Вучићевића, Оливерe Зекић, Небојше Крстића и свих горих од њега, иако ми тренутно гори не пада на памет“, рекао је Јеремић.

„Мора бити суђено милијардерима преварантима, бившим криминалцима и шверцерима, Николи Петровићу, Звонку Веселиновићу, власницима ’Миленијум тима’ Ивану Бошњаку и Стојану Вујку и свим другим лоповима, варалицама и издајницима“, додао је Јеремић.

Јеремић је истакао да ће се „зло вратити“ ако њима не буде суђено због „склапања неке коалиције или договора испод стола“.

„Народна странка ће бити кључна снага у будућој власти, и те власти неће ни бити ако не буде реваншизма“, рекао је Јеремић.

Потпредседник Народне странке и повереник за Београд Здравко Понош истакао је да се Народна странка „не труди да свима буде по вољи“.

„Са нама су сви начисто, и гласачи и политички противници и остали из опозиције и странци, јер се држимо дате речи“, рекао је Понош.

За председника Општинског одбора Народне странке Чукарица изабран је Александар Тодоровић.