Народна странка

Јеремић: Председнички кандидат да буде онај ко има најбољи рејтинг у истраживањима

Јеремић: Председнички кандидат да буде онај ко има најбољи рејтинг у истраживањима

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је став те странке да би кандидат опозиције за председника Србије требало да буде личност која је најпопуларнија у истраживањима јавног мњења, али да је спремна и да саслуша другачије аргументе својих коалиционих партнера.

„Ако би неко требало да буде кандидат за председника, иначе ће у супротном све бити срушено, онда хајде да разговарамо и о томе, али хајде да на сто ставимо и оно што је реалност“, рекао је Јеремић за Newsmax Adria.

 

Јеремић је додао да је Народна странка данас добила резултате истраживања јавног мњења, пошто је прошлог понедељка у коалицији постигнут договор да буду обављена два паралелна истраживања – једно за Народну странку и друго за ССП.

„У том истраживању мерен је рејтинг шест потенцијалних кандидата. Добра вест је што свих шесторо стоје добро, а добра вест је и то што су међу њима Мирослав Алексић и Здравко Понош из Народне странке“, рекао је Јеремић.

„Још боља вест је да постоје и два кандидата која су чак испред њих, то јест да имају бољи рејтинг од обојице. У  Србији смо често у ситуацији да бирамо између два зла, а данас опозиција бира између добрих кандидата. Свих шесторо су добри и нећемо погрешити за кога год да се определимо“, додао је Јеремић.

Јеремић је најавио да ће ускоро бити одржан састанак коалиције на којем ће коалициони партнери међусобно представити истраживања.

Упитан „шта је његов аргумент да не подржи Поноша“, Јеремић је одговорио да никада није рекао да Народна странка „има проблем и да хоће да блокира било ког кандидата чији је рејтинг мерен“.

„Понош је један од људи за које смо се сви у коалицији сложили да бисмо могли да их подржимо ако истраживање покаже да имају најбољи рејтинг. Први избор Народне странке је Алексић, што је и логично, а први избор ССП је Понош. Наш став је да би кандидата требало да изаберемо заједнички и консензусом, што је јасно предвиђено и коалиционим споразумом који смо потписали крајем новембра“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да грађани „неће имати разумевања за било какву врсту раскола и да би било добро да буде што мање једностраних потеза у будућности“.

„Грађани очекују од нас да будемо зрели и рационални. Нисмо ми овде због нас самих или личних амбиција, него да бисмо понудили грађанима јасну алтернативу овом наопаком режиму – вредносну, програмску и сваку другу. Верујем да ћемо остати јединствени и да ће наша коалиција бити центар опозиционог окупљања, као и да ћемо постићи договор о свему, па и о председничком кандидату“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да је Народна странка „спремна на сваку врсту компромиса, јер је промена власти најважнији циљ“.

„Ако не буде заједништва у опозицији, онда можда нисмо ни заслужили поверење грађана“, закључио је Јеремић.