Народна странка

Јеремић: Уједињењем опозиције створена алтернатива, циљ је да ослободимо Србију

Јеремић: Уједињењем опозиције створена алтернатива, циљ је да ослободимо Србију

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да се договором те странке, ССП и ДС и других странака и покрета о заједничком наступу створена алтернатива власти и да предстоји заједнички рад како би био постигнут заједнички циљ да Србија постане слободна после 3. априла 2022. године, за када су најављени избори.

„Кључну и највидљивију улогу од свих који ће наступати на било којим изборима испред Народне странке имаће потпредседник Народне странке Мирослав Алексић“, рекао је Јеремић на конференцији за новинаре на којој је објављен договор о заједничком наступу опозиције.

„Рекао сам недавно да морамо да се договоримо, а да је следећа најбоља ствар коју можемо да урадимо да Драган Ђилас, Зоран Лутовац и ја скочимо с моста. Одлучили смо да се ипак договоримо, тако да скакање с моста остављамо за други пут у доста даљој будућности“, рекао је Јеремић.

„Наш заједнички циљ је да политичке разлике долазе до изражаја кроз институције и слободну и јавну расправу и слободне медије, као и да почнемо да живимо као срећнији и нормалнији свет на европском континенту. Србија ће у будућности поново почети да личи на европску државу и биће тако уређена. Без обзира што сада немамо пуну подршку и разумевање наших колега из Европе, како за слободне изборе тако и за друге ствари, одлучили смо да се за то изборимо без обзира на изостанак подршке споља“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да верује да ће опозициони савез бити проширен, и оценио да ће бити и оних који ће приступити након што промене мишљење.

„Верујем да ће у врло кратком року доћи до потпуног уједињења и да ће постати јасно да је ово прави начин ако желимо да променимо Србију. Оставили смо са стране партикуларне интересе и идеолошке разлике за неко друго, срећније и стабилније време и одлучили смо се да се ујединимо“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је уверен да ће јединствена опозиција после 3. априла 2022. године бити принуђена да јединствено брани изборну победу на улици.

На питање „због чега не жели да Здравко Понош буде за кандидат за председника Србије“, Јеремић је одговорио да „не коментарише лажне вести“.

Јеремић је додао да ће се у коалицији заједнички договарати консензусом о носиоцу листе на београдским изборима и о кандидату за председника Србије.

„Није најкорисније излазити у јавност са именима кандидата и изабраћемо најбољег или најбољу која ће стати на чело ове велике и широке колоне“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је Народна странка демократска организација која одлуке доноси на демократски начин.

„Ускоро ће бити одржана скупштина Народне странке и она ће јасно показати програмска и друга опредељења странке и не бих износио у јавност унутрашње страначке ствари. Има оних који више воле о томе да говоре у јавности, па нека они говоре, а са колегама из опозиције ћемо се о свему договорити“, закључио је Јеремић.