Народна странка

Јеремић: Заједништво опозиције једини пут ка промени власти, Народна странка за договор

Јеремић: Заједништво опозиције једини пут ка промени власти, Народна странка за договор

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да „од друштва у Србији неће остати камен на камену“ ако се опозиција не уједини и не стане у једну колону против власти и да грађани широм земље захтевају јединствен наступ опозиционих странака и „не могу да прихвате ништа друго“.

„Посетио сам готово свако село и варошицу у последњих годину дана. Разговарам са грађанима сваки дан, њихова порука у читавој Србији је ’уједините се, јер ако се не уједините, нећемо више ни да пратимо шта се догађа, не занима нас’“, рекао је Јеремић телевизији Н1.

 

Јеремић је истакао да се без заједништва Народне странке, Странке слободе и правде и Демократске странке не може говорити о јединству опозиције, а да је после њиховог договора потребно отворити врата свима који су против власти да ступе у заједнички фронт.

„Оптимиста сам и мислим да може доћи до договора ове три странке. Народна странка сматра да би после тога требало да будемо ширег срца и можда мало јачег стомака него раније, јер нам је потребан апсолутно свако ко је истинска опозиција“, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке је додао да се та странка залаже да опозиција, ако одлучи да учествује на изборима, наступи са јединственим листама на свим нивоима и да има заједничког кандидата за председника Србије.

„Неопходно је да на ствари гледамо шире и да оставимо индивидуалне, партијске и идеолошке ставове по страни. Ми се боримо да спречимо потпуну имплозију друштва. Гасимо пожар, а када кућа гори, онда се гаси и плавим и црвеним кантама. Једног дана ћемо себи моћи да дозволимо луксуз да се делимо на плаве, црвене, зелене… Ми ћемо тада бити плави“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је друштво у Србији „на граници потпуног растројства“, што јасно показује и четворосатно мучење члана Народне странке Константина Катића, кога су агенти БИА одвели са радног места на београдском аеродрому и тукли га због сумње да је објавио твит против председника Србије Александра Вучића.

„Ако у Србији имамо Штази (злогласна тајна полиција у бившој Источној Немачкој) који туче људе јер су наводно твитовали против Вучића и ако нам то није знак да морамо да се ујединимо и отерамо ово зло на власти у прошлост, онда не знам шта јесте“, рекао је Јеремић.

Јеремић је позвао грађане Неготина да у недељу, 17. октобра, изађу на локалне изборе и подрже листу Народне странке коју предводи Крста Станковић Њењуловић.

„Њихов глас неће отићи Вуку Јеремићу, него Станковићу Њењуловићу и његовом тиму, који се не крије иза руководства странке. Избори у Неготину су веома важни јер ће показати да ли и на који начин има смисла да се у будућности боримо“, закључио је Јеремић.