Народна странка

Јеремић за Њујорк тајмс: Лицемерна мантра Аустралије „прописи су прописи“ у случају Ђоковића

Јеремић за Њујорк тајмс: Лицемерна мантра Аустралије „прописи су прописи“ у случају Ђоковића

Председник Народне странке и бивши министар спољних послова Србије Вук Јеремић изјавио је да је у случају најбољег тенисера света Новака Ђоковића лицемерна мантра аустралијских власти „прописи су прописи“, и да је српски тенисер „жртва бестидних популиста, вођених искључиво брзинским испитивањима јавног мњења“.

„Сви остали учесници тениског турнира Отворено првенство Аустралије, којима је медицинско изузеће одобрио исти одбор као и Ђоковићу, добили су визе и ушли у Аустралију без сметњи“, рекао је Јеремић за „Њујорк тајмс“ (New York Times).

Јеремић је навео да би уздржаност Ђоковића по питању вакцинације против вируса корона требало посматрати „у контексту укупне ситуације у региону југоисточне Европе, где је, нажалост, такав став широко распрострањен“.

„Узроци су дубоки и повезани су са генералним неповерењем према властима и институцијама након деценија страховите корупције и растуће неједнакости“, рекао је Јеремић.

„То, међутим, не оправдава оно што се догодило Ђоковићу у Аустралији. Однос аустралијске власти према Ђоковићу био је у потпуности срамотан“, закључио је Јеремић.