Народна странка

Јеремић: Почело је велико прелетање, ослободићемо их се свих одједном

Јеремић: Почело је велико прелетање, ослободићемо их се свих одједном

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је на политичкој сцени Србије започео „прелазни рок“ у којем ће неке „звезде“ прећи у табор вечитих ривала, што је „добра вест за Народну странку, јер ће их победити све заједно“, не мењајући свој дрес, политику и уверења.

„Сведоци смо процеса стратешке прекомпозиције политичке сцене у Србији, сличне оној која се догодила 2008. године или 2012. године. Оба пута је жаба јавног мнења, као и сада, кувана месецима како би се умањио шок од ’прелазног рока’“, рекао је Јеремић у Нишу на састанку са председницима одбора Народне странке из јужне и источне Србије.

„Колико су се ти преокрети посрећили народу и држави, нека свако сам закључи“, додао је Јеремић.

Јеремић је истакао да Народна странка неће учествовати у “прелазном року”, нити у припремама за његово извођење.

„Остаћемо верни ономе за шта смо се залагали и у изборној кампањи обећали грађанима, шта год се у међувремену догодило - пандемија, крах берзе, инвазија Русије у источној Европи, нека будућа инвазија САД на Блиском истоку, Кине у Азији или инвазија ванземаљаца – сигурно нећемо користити међународне околности као изговор за промену политике“, навео је Јеремић.

Јеремић је додао да је мисија Народне странке да Србија постане држава у којој је могуће достојанствено живети од поштеног рада, држава једнаких могућности за све у којој се зна елементарни ред и у којој правосуђе слободно функционише - исто као и медији, јавна предузећа или изборна комисија, и у којој „од партијске књижице не зависи да ли су вам сва врата отворена или затворена“.

„То се не може постићи прелетањем, издајом, лажима и одласком на канабе код Александра Вучића. Народна странка ће се борити без калкулисања, све и да останемо последњи који не прихвате да ’легну на руду”, рекао је Јеремић.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је да ће се посланици Народне странке, која ће имати најјачу посланичку групу у Скупштини Србије, борити за интересе грађана и неће изневерити њихове гласове.

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић рекао је да је у Србији покренута спирала инфлације и да су грађани забринути због пада животног стандарда, те да их највише занимају економске и социјалне теме.

Потпредседник Народне странке Ђорђе Станковић рекао је да ће у наредном периоду приоритет бити локални избори 2024. године и јачање организације.