Народна странка

Јеремић: Добро је што се несврстани окупљају у Београду, али Србија нема спољну политику

Јеремић: Добро је што се несврстани окупљају у Београду, али Србија нема спољну политику

Председник Народне странке и бивши председник Генералне скупштине УН Вук Јеремић изјавио је поводом Самита несврстаних који се одржава у Београду да је добро што ће тај скуп бити запажен у неким деловима света, али да Србија данас „нема спољнополитичку оријентацију, нема кохерентну спољну политику и нема циљеве спољне политике“.

„Има, заправо, један циљ, а то је да се у Србији ништа не промени, односно да међународни фактори не утичу на начин који би донео било какву политичку или неку другу промену у Србији“, рекао је Јеремић за Newsmax Adria.

Јеремић, који је пре десет година као министар спољних послова организовао сличан скуп несврстаних у Београду, рекао је да би неког можда могло да брине како ће на данашњи самит реаговати неки који ту нису били, а то су пре сва западне државе, односно ЕУ и САД.

„Објективне околности су, међутим, такве да они гледају председнику Србије Александру Вучићу кроз прсте и за далеко веће ствари него што је један комеморативни скуп Покрета несврстаних земаља, тако се ја не бих претерано узбуђивао по том питању“, закључио је Јеремић.