Народна странка

Јеремић: Само јединствена опозиција се може супротставити радикалском злу

Јеремић: Само јединствена опозиција се може супротставити радикалском злу

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да би опозиција, ако одлучи да учествује на изборима, требало да наступи јединствено на свим нивоима, јер је то једини начин да се „са власти отера радикалско зло, којем је агресија у крви“, и да би већина грађана, којој је „свега преко главе“, својим гласовима подржала једино заједничку опозициону листу.

„Режиму, којем је најјачи порив агресија према политичким противницима, слободним новинарима, мањинама и уопште свима који не мисле као власт, опозиција се мора супротставити са по једном листом на свим изборима и са једним кандидатом за председника. То је предуслов да Србију коначно ослободимо од радикалске пошасти, која нас је у последњих неколико деценија скупо коштала“, рекао је Јеремић у разговору са грађанима Кобишнице код Неготина.

Јеремић је истакао да све више грађана не жели власт „до гуше уплетену у организовани криминал и корупцију, која је опљачкала све што се опљачкати може, па се сада сумануто задужује у иностранству и немилице краде новац из кредита које ће враћати наша деца“.

Јеремић је позвао грађане Неготина да на локалним изборима у том граду, који су заказани за 17. октобар, подрже листу Народне странке коју предводи Крста Станковић Њењуловић.

„Гласом за Станковића Њењуловића бирате човека којег добро познајете, и који ће вам одговарати за све што ради. Ни овај пут, као ни прошли, не знате ко је кандидат власти за градоначелника. Глас за СНС је у најбољем случају глас за мачку у џаку, и то бесну мачку, коју ће вам потурити Александар Вучић и која се данас крије иза његовог имена“, рекао је Јеремић.

Станковић Њењуловић рекао је да ће грађани на изборима у Неготину бирати између две листе, Народне странке и СНС-а, јер су све „остале опозиционе листе лажне и у служби режима и њихов циљ је расипање опозиционих гласова“.

„Највећи проблем Неготина је исељавање и наш град би за неколико година могао да буде пуст ако се настави погубна напредњачка политика. Народна странка има остварене и стручне људе за све области и, ако нам грађани укажу поверење, гарантујемо да ћемо оживети и уредити Неготин и више нећете чути одговор ’нисмо надлежни’, него ћемо решавати проблеме грађана“, рекао је Станковић Њењуловић.

Потпредседник Одбора Народне странке за спорт и бивши репрезентативац Србије у фудбалу Огњен Короман рекао је да је Неготин „толико уништен“ да се прво морају решити основни проблеми, попут разрованих улица и редовног снабдевања електричном енергијом околних села.

„Људи нестају из Неготина јер неће да живе у таквим условима и, ако се тако настави, ускоро више неће бити ни деце којој би требало обезбедити бесплатне спортске активности“, рекао је Короман.