Народна странка

Јеремић: Они који су погазили обећања из кампање су понизили грађане

Јеремић: Они који су погазили обећања из кампање су понизили грађане

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да су неки од бивших коалиционих партнера погазили обећања из кампање најавом да ће безрезервно подржати санкције против Русије, као и „ванинституционалним договарањем са режимом о даљим корацима у Београду, пре него што су пребројани гласови“.

„Надам се да ће се са Вучићем на крају договорити што више политичких актера који газе своја изборна обећања и тиме понижавају грађане чији су глас добили, јер ћемо их се решити свих одједном. Народна странка ће бити опозиција режиму и бићемо опозиција све док режим не падне“, рекао је Јеремић у Мокрину на састанку са председницима одбора Народне странке из Војводине.

„Не можете у кампањи говорити да сте против санкција Русији, а онда после избора променити плочу, и то пре него што кроз расправу у скупштини постане јасно о каквим би мерама евентуално могло бити речи. Не можете у кампањи непрекидно понављати да нема разговора са партијом и братијом и ’никада са Вучићем’, а онда пет минута после избора сести на Вучићево канабе. Хоће ли се ићи на канабе да се договара и о економији, здравству, школству? Да ли је канабе уставна категорија“, упитао је Јеремић.

„Сада је много јасније зашто су неки наши партнери енергично инсистирали на томе да се у кампањи на помиње реч реваншизам, штавише то и поставили као једну од тачака ултиматума са којим су нас суочили пре избора“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да ће Народна странка на будућим изборима наступати у „анти-канабе коалицијама“, односно са онима који ће се обавезати да се неће непосредно или посредно договарати са режимом Александра Вучића.

„Локални избори, који би требало да буду одржани 2024. године, су стратешки приоритет Народне странке“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је Народна странка „најзначајна политичка организација у Србији која није у ‘матриксу’“.

„Ми нисмо део матрице у којој су Вучић, проруски и прозападни аватари, аналитичари, невладине организације, екстремни левичари и екстремни десничари… Ми нисмо у тој игрици која служи за слуђивање грађана, и зато смо и изложени нападима са свих страна“, рекао је Јеремић.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је да је „тренд пада СНС-а незаустављив“, јер је на изборима одржаним 3. априла СНС добио 300.000 гласова мање него 2020. године.

„СНС ће на локалним изборима изгубити Нови Сад, Ниш и Крагујевац, а то су градови у којима је Народна странка најјача опозициона партија. Пад СНС-а је неминован и то је природан процес“, рекао је Алексић.

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић рекао је да ће као посланик у Скупштини Србије бити глас Новог Сада и Војводине.

„Војводина има све политичке претпоставке да буде место на којем ће Вучићев режим поломити зубе. Народна странка је својом организацијом премрежила целу Војводину и тако створила реално упориште за будуће промене“, рекао је Новаковић.

Новаковић је истакао да скуп у Мокрину значи да је Народна странка „од данас у активној кампањи за наредне покрајинске и локалне изборе“.