Народна странка

Јеремић у Мионици: Референдум о „француско-немачком“ споразуму је пут до успостављања јединства око Косова и Метохије

Јеремић у Мионици: Референдум о „француско-немачком“ споразуму је пут до успостављања јединства око Косова и Метохије

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да референдум о „француско-немачком“ плану за независност Косова и Метохије идеална прилика да се успостави јединство које нам је неопходно да бисмо сачували територијалну целовитост, али и да би се нанео ударац режиму Александра Вучића, с обзиром да је то једини изборни процес који власт данас може да изгуби и у којем опозиција и народ могу јединствено да стану у исту колону.

„Решавање питања Косова и Метохије данас је најважније национално питање. Не смемо дозволити да будемо прва генерација која ће мирно гледати како један човек у наше име чини велеиздају. Ако му то прође, историја ће нас све памтити као његове саучеснике“, рекао је Јеремић у Мионици, где је основан општински одбор Народне странке.

Народна странка прикупља потписе за расписивање референдума, а иницијативу можете потписати ОВДЕ.

Јеремић је навео да је Вучић прихватањем „француско-немачког“ плана починио фаталну грешку, и да је то прихватио јер је „уцењен криминалом а докази су му стављени на сто“, и додао да ће одбацивање тог споразума бити прва у низу домина које ће пасти и неминовно довести до промене власти у Србији.

„Сличну грешку је направио Мило Ђукановић када је ударио на Српску православну цркву у Црној Гори. Уследиле су литије, губитак локалне власти у Подгорици и на крају слом на председничким изборима. То ће се догодити и у Србији“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да „француско-немачки“ план предвиђа да Србија и „Косово“ буду једнаки, а пошто је Србија држава, онда она пристаје да и „Косово“ буде држава, што значи фактичко признавање јужне српске покрајине као независне државе.

„Референдум је једини начин да то спречимо и зато Народна странка широм Србије прикупља потписе грађана за расписивање референдума. Потребно нам је 100.000 потписа, а када их скупимо, скупштина ће морати да ту иницијативу верификује, након чега иде обавезујући референдум. Када на референдуму народ одлучи, власт ће морати усклади своју политику са народном вољом“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да ће у супротном „Косово“, према “француско-немачком” споразуму, ускоро ући у Унеско, Интерпол, НАТО и на крају у УН.

„Ако Приштина уђе у УН, онда више ништа неће стајати на путу стварања Велике Албаније уједињењем ’Косова’ и Албаније, за шта се залажу њихових челници и 74 одсто грађана Албаније и више од 60 одсто људи на Косову и Метохији“, рекао је Јеремић.

„Уласком ’Косова’ у Унеско, српске светиње попут Пећке патријаршије, Високих Дечана и Грачанице убрзо више неће бити српско наслеђе, него косовско, а онда ће за четири, пет година игуман Високих Дечана бити Албанац, пошто ће у Великој Албанији наши манастири потпасти под надлежност Албанске православне цркве“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да „бесрамно обмањују сви који дају рок за улазак Србије у ЕУ“ и тврде да је чланство могуће у наредних неколико година.

„Чак и када би Србија, далеко било, сутра истовремено признала ’Косово’, прихватила укидање Републике Српске, увела санкције Русији и дозволила ископавање литијума где год странци пожеле – не би се ни корак приближила уласку у Европску унију, јер она нема намеру да се шири у догледно време. О томе говори тужан пример Северне Македоније, која је пристала да промени и назив државе, а сада Бугари негирају њихов идентитет и траже да им учествују у промени устава”, рекао је Јеремић.

Потпредседник Народне странке Владимир Гајић рекао је да Србија клизи ка понору из којег ће тешко моћи да се извуче ако се нешто брзо не учини.

„Цицерон је рекао да држава може да истрпи и будалу на власти, али издајника никако, а Вучић је пример издајника“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да је Народна странка „једина која не прави компромисе са својим ставовима, опредељењима и уверењима, нити их продаје“, и додао да „народ то све више препознаје и зато јој поклања поверење“.

За председника Општинског одбора Народне странке Мионица изабран је Александар Митровић.