Народна странка

Јеремић: Бојкот избора значи промену власти у догледно време

Јеремић: Бојкот избора значи промену власти у догледно време

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да опозиција мора да остане јединствена у одлуци да бојкотује изборе, ако власт до краја септембра не обезбеди фер и демократске изборне услове, и да ће тада подела у Србији бити “пола-пола”, што ће допринети томе да постане очигледно да је промена власти могућа.

„Мислим да власт неће обезбедити услове за фер и демократске изборе и ако опозиција на њих не изађе, биће оспорен легитимитет институција и то стање не може да траје дуго. Диктаторски режим, који чине потпуни дилетанти, неће умети да се носи са тим проблемом“, рекао је Јеремић у Краљеву на трибини Савеза за Србију, одржаној у просторијама Народне странке.

Јеремић је подсетио да је бивша власт у Македонији пала годину и по дана пошто је опозиција бојкотовала изборе, а да је Слободан Милошевић поражен након што је права опозиција бојкотовала изборе 1997. године, и додао да тадашње странке опозиције које су учествовале на тим изборима, после тога више нису имале готово никакав утицај.

„Да би бојкот био успешан морамо и да заједно водимо активну кампању бојкота. Нећемо седети код куће, имаћемо план за сваки месец кампање“, рекао је Јеремић.

Јеремић је оценио да власт СНС-а „не може још дуго да траје“ и да систем пуца по свим шавовима, док је „ментална стабилност председника Србије Александра Вучића све више упитна и то је све очигледније“.

„Систем је пренапрегнут сваким даном све више, а када се опруга притисне до краја, онда се не враћа полако у првобитно стање, него нагло. Промене можда нису на сам дохват руке, али ће се догодити у догледно време“, рекао је Јеремић.