Народна странка

Јеремић: Народна странка ће недвосмислено бити опозиција, нема “комбинација” са Вучићем

Јеремић: Народна странка ће недвосмислено бити опозиција, нема “комбинација” са Вучићем

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да ће та странка деловати „недвосмислено опозиционо“ и у Скупштини Србије и у београдском парламенту и да је у интересу грађана и јавности да се и остале опозиционе странке неувијено изјасне по том питању.

„Ми сигурно нећемо правити било какве компромисе и комбинације и ићи на канабе код Александра Вучића. Народна странка ће бити центар гравитације неспорне опозиције, која ће победити у већини општина на локалним изборима 2024. године. Тек нам предстоји падање маски. Ускоро ће се још јасније показати ко је вера а ко невера“, рекао је Јеремић у Крагујевцу, где је одржан састанак са председницима одбора Народне странке из Шумадије и западне Србије.

„Народна странка је изабрала пут јасног и бескомпромисног деловања против актуелне власти, која се спрема да опљачка и проћерда апсолутно све што вреди у Србији. То је пут на којем нема замајавања народа, нема скривања правих и закулисних игара, домаћих и међународних“, додао је Јеремић.

Јеремић је истакао да ће Народна странка бити „на челу народног набоја који ће донети промене“.

„Тај тренутак није у далекој будућности и најважнији корак на том путу су наредни локални избори, који би могли да буду одржани већ следеће године”, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да Народна странка „више никада неће зависити од других“, што значи да ће бити спремна да сама изађе на изборе, али да истовремено „окупља све чији је циљ промена власти, а не договор са режимом“.

„Председник наше посланичке групе у Скупштини Србије биће потпредседник Народне странке Мирослав Алексић. Посланичку групу Народне странке ће чинити највидљивији посланици у целом парламенту – Синиша Ковачевић, Борислав Новаковић, Стефан Јовановић, Санда Рашковић Ивић, Владимир Гајић… Наступаћемо самостално и у складу са нашим уверењима и идеологијом“, рекао је Јеремић.

Алексић је рекао да је СНС остварио најгори резултат од 2012. године на изборима одржаним 3. априла, који су били „прво полувреме, јер је тренд пада популарности владајуће странке незаустављив“.

„Могуће је да ће избори на свим нивоима, осим председничких, бити одржани следеће године и зато у наредних годину дана морамо да још више ојачамо организацију и да учимо на грешкама из коалиције“, рекао је Алексић.