Народна странка

Јеремић: Народу је доста приче о политичарима, наш циљ је да грађанима буде боље

Јеремић: Народу је доста приче о политичарима, наш циљ је да грађанима буде боље

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је „народу доста приче о политичарима“ и да политика не би смела да буде прича о људима на јавној сцени и њиховим односима, већ о томе како учинити да грађанима буде боље.

„Односи у опозицији данас мало кога нормалног занимају. За нас који се бавимо овим послом то наравно није небитно, али народу је тога преко главе“, рекао је Јеремић у Књажевцу, на оснивању Општинског одбора Народне странке.

Јеремић је истакао да је власт у последњих осам и по година „својим деловањем и пропагандом потпуно изобличила колективну свест народа о томе шта је исправно а шта није“.

„Зато уопште није свеједно колико ћемо брзо успети да се ослободимо криминалне диктатуре, која улази у своју огољену фазу“, рекао је Јеремић.

Јеремић је позвао функционере, чланове и активисте Народне странке да са својим суграђанима широм Србије разговарају и да им представе страначки програм.

„Окосница нашег програма је економија заснована на домаћем приватном предузетништву, уместо тренутне партијско-тајкунске привреде. Хоћемо да Србија буде уређена као модерна европска држава, попут Чешке или Аустрије. Сматрамо да је најважнији задатак државе је да обезбеди сигурност, ред, владавину права и социјалну правду. Бескомпромисно ћемо се залагати за равноправност и слободу избора и говора свих грађана Србије. И на крају, наш изричит став је да никада и ни у каквој форми Србија не сме да призна Косово и Метохију као независну државу“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да изборе прошлог јуна „не би могао да добије ни Свети Петар“ и да је опозиција урадила најбоље што је могла - бојкотом је укључила светло и делегитимисала власт.

„Питање демократије у Србији се тако подигло и на међународни ниво, и међународна заједница, а првенствено Европска унија, одлучила је да се ангажује у дијалогу о изборним условима. Србија је данас, поред Белорусије, једина држава у Европи у којој нема опозиције у парламенту. То стање је ненормално и неодрживо“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да зато очекује да ће следећи избори бити одржани под бољим условима, сасвим могуће и пре априла 2022. године, за када их је најавио председник Србије Александар Вучић.

Ми се спремамо за изборе као да ћемо на њих изаћи, а да ли ће се то десити зависиће од изборних услова. До расписивања избора морамо да ојачамо страначку организацију тако да будемо у стању да покријемо сва бирачка места у Србији и одбранимо изборни резултат“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да ће Народна странка о евентуалном изласку на изборе у коалицији разговарати када буде познато под којим ће условима бити одржани избори и када буде јасно „ко са каквим ресурсима располаже“.

„Отворени смо за разговоре о сарадњи, координацији, можда и о коалицији, али у периоду пред нама настављамо сами и држимо се нашег слогана ’Ми држимо реч’“, рекао је Јеремић.

За председника Општинског одбора Народне странке Књажевац изабран је грађевински инжењер Марко Игњатовић.