Народна странка

Књажевац: Основан општински одбор Народне странке

Књажевац: Основан општински одбор Народне странке

Народна странка основала је Општински одбор Књажевац. Оснивачка скупштина изабрала је за председника грађевинског инжењера Марка Игњатовића, за потпредседника Миљана Томића, а изабрано је и седморо чланова општинског одбора.

Скупу су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседник Мирослав Алексић, потпредседник Извршног одбора Ненад Милојичић, координатор за Бор и Зајечар Драган Марковић и одборница у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић.

Јеремић је изјавио да је „народу доста приче о политичарима“ и да политика не би смела да буде прича о људима на јавној сцени и њиховим односима, већ о томе како учинити да грађанима буде боље.

„Односи у опозицији данас мало кога нормалног занимају. За нас који се бавимо овим послом то наравно није небитно, али народу је тога преко главе“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је власт у последњих осам и по година „својим деловањем и пропагандом потпуно изобличила колективну свест народа о томе шта је исправно а шта није“.

„Зато уопште није свеједно колико ћемо брзо успети да се ослободимо криминалне диктатуре, која улази у своју огољену фазу“, рекао је Јеремић.

Јеремић је позвао функционере, чланове и активисте Народне странке да са својим суграђанима широм Србије разговарају и да им представе страначки програм.

„Окосница нашег програма је економија заснована на домаћем приватном предузетништву, уместо тренутне партијско-тајкунске привреде. Хоћемо да Србија буде уређена као модерна европска држава, попут Чешке или Аустрије. Сматрамо да је најважнији задатак државе је да обезбеди сигурност, ред, владавину права и социјалну правду. Бескомпромисно ћемо се залагати за равноправност и слободу избора и говора свих грађана Србије. И на крају, наш изричит став је да никада и ни у каквој форми Србија не сме да призна Косово и Метохију као независну државу“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да изборе прошлог јуна „не би могао да добије ни Свети Петар“ и да је опозиција урадила најбоље што је могла - бојкотом је укључила светло и делегитимисала власт.

„Питање демократије у Србији се тако подигло и на међународни ниво, и међународна заједница, а првенствено Европска унија, одлучила је да се ангажује у дијалогу о изборним условима. Србија је данас, поред Белорусије, једина држава у Европи у којој нема опозиције у парламенту. То стање је ненормално и неодрживо“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да зато очекује да ће следећи избори бити одржани под бољим условима, сасвим могуће и пре априла 2022. године, за када их је најавио председник Србије Александар Вучић.

„Ми се спремамо за изборе као да ћемо на њих изаћи, а да ли ће се то десити зависиће од изборних услова. До расписивања избора морамо да ојачамо страначку организацију тако да будемо у стању да покријемо сва бирачка места у Србији и одбранимо изборни резултат“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да ће Народна странка о евентуалном изласку на изборе у коалицији разговарати када буде познато под којим ће условима бити одржани избори и када буде јасно „ко са каквим ресурсима располаже“.

„Отворени смо за разговоре о сарадњи, координацији, можда и о коалицији, али у периоду пред нама настављамо сами и држимо се нашег слогана ’Ми држимо реч’“, рекао је Јеремић.

Алексић је рекао да је Народна странка из дана у дан све бројнија и да је план да до половине следеће године територијално покрије целу Србију са одборима.

„У општини Књажевац, која је четврта по површини у Србији, има 80 села и морамо ићи од куће до куће да разговарамо са народом. Нема другог начина, јер у медијима влада готово апсолутни мрак.

Игњатовић је истакао да је у Књажевцу јачање странке први и основни задатак и да ће том задатку бити посвећен заједно са руководством општинског одбора и члановима, за које је рекао да су учлањењем у Народну странку показали храброст, јер у Србији влада атмосфера притисака и прогона политичких неистомишљеника.

Јеремић је пре Књажевца посетио Зајечар, где је одржана трибина на којој је говорио и председник зајечарског одбора Горан Калчевић, који је истакао да је ситуација у том граду алармантна због неспособне и корумпиране власти СНС-а и Бошка Ничића.

„Они воде рачуна искључиво о личном интересу, јер су у градској власти и људи који имају више кривичних пријава него година радног стажа ван политике“, рекао је Калчевић.