Народна странка

Јеремић за Директно: Само Вучић одлучује ко ће победити на “изборима” у Шапцу

Јеремић за Директно: Само Вучић одлучује ко ће победити на “изборима” у Шапцу

Oбјављено на порталу "Директно".

 

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да ће председник СНС-а Александар Вучић одлучити ко побеђује на локалним изборима у Шапцу и да у постојећим околностима та одлука зависи искључиво од његове процене шта му доноси већу корист.

„Шта ће Вучић одлучити да му је корисније - да ли да победи или да изгуби - то зависи само од његове процене, све док у Србији будемо имали овакве околности“, рекао је Јеремић у интервјуу порталу „Директно“ (direktno.rs), који ће у целости бити објављен у четвртак, 13. фебруара, и додао да је слична ситуација и у Параћину.

„Зашто би било интересантно Вучићу да СНС изгуби у Шапцу? Па ето, рецимо да Заједно за Србију (на чијем је челу градоначелник Шапца Небојша Зеленовић) или било ко други победи на тим ’изборима’, то би био директан доказ да су они који су их бојкотовали направили кардиналну грешку, дакле релативно јефтин начин за Вучића да након 26. априла има победнички наратив, без обзира на излазност”, навео је Јеремић.

 

Јеремић је истакао да због тога одлука о бојкоту избора у Шапцу није одлука о бојкоту само у том граду, већ и у целој Србији.

„Остало је још десетак дана да се наши пријатељи из Шапца определе да ли ће или неће на изборе“, рекао је Јеремић, и додао да би у случају изласка на изборе морали да се повуку из јединственог опозиционог фронта.

Јеремић је навео да је за њега и Народну странку „непријатно изненађење“ била вест о могућности да челници Шапца и Параћина Небојша Зеленовић и Саша Пауновић ипак изађу на предстојеће локалне изборе.

Јеремић је рекао да је Зеленовићу и Душану Петровићу, који су обавестили СЗС да размишљају о изласку изборе, пренео да је за Народну странку то неприхватљиво и да се избори не могу бојкотовати до пола.

Дакле, ако сте у бојкоту, тада не излазите на лажне изборе. Ако не излазите на изборе зато што у земљи не постоје слободни услови, тада се не можете претварати да то негде није тако", навео је Јеремић.

Јеремић је додао да ни у Шапцу не може бити услова за слободне изборе, ако је истина да се „неки окорели криминалац Сандокан спрема да преузме власт“.

Не могу бити слободни избори тамо где имате Сандокана, јер ако је то такав криминалац као што Зеленовић говори, а по мојим информацијама јесте, такви криминалци не иду од врата до врата да деле летке и бомбоне, већ се они ангажују на неки други начин са људима“, закључио је Јеремић.