Народна странка

Јеремић: Не осећам потребу да се извиним Вучићу јер сам га назвао издајником

Јеремић: Не осећам потребу да се извиним Вучићу јер сам га назвао издајником

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да „не осећа потребу да се извини“ председнику Србије Александру Вучићу јер га је назвао „издајником“ и позвао председника да одговори зашто је Србија својим гласом у УН подржала избор Албаније за несталну чланицу Савета безбедности у наредне две године.

„Вучић се изнервирао приликом нашег доласка у председништво и због тог питања које сам му поставио дан раније. Србија је подржала Албанију, иако знамо да ће у наредне две године бити тешких тренутака у међународној арени везаних за Косово и Метохију“, рекао је Јеремић телевизији Јуроњуз Србија (Еуронењс), и подсетио да је данас Видовдан.

Јеремић је навео да је један од разлога за Вучићев бесан наступ приликом доласка челника Народне странке у председништво и афера у којој је на основу тајне одлуке Владе Србије из буџета дато 75 милиона евра за градњу гасовода до Лознице, односно до Рио Тинта.

Председник Народне странке је рекао да он и челници те партије Мирослав Алексић, Борислав Новаковић и Владимир Гајић нису отишли у председништво да се туку, него да покажу Вучићу да га се не плаше, што су и показали.

„То је озбиљна порука коју смо послали грађанима Србије, а то је да их се не треба плашити. Када вам се неко агресивно унесе у лице и почне да вређа и урла, онда не можете да му одговорите певушењем и латинским цитатима, морате и ви да повисите тон да бисте га укротили“, навео је Јеремић.

Јеремић је истакао да је један од разлога због којих Вучић влада Србијом мит о његовој супериорности, као и то што је међу грађанима завладао страх да ће изгубити посао ако не гласају за СНС и Вучића и не фотографишу гласачки листић.

„Ми смо послали поруку да се њих не треба бојати и да вам не могу ништа када им се супротставите“, рекао је Јеремић.