Народна странка

Јеремић: Ако се не договоримо, најбоље да Ђилас, Лутовац и ја скочимо с моста

Јеремић: Ако се не договоримо, најбоље да Ђилас, Лутовац и ја скочимо с моста

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас је за грађане Србије најкорисније да та странка, ССП и ДС заједно изађу на изборе, а да је „следећа најкориснија ствар да он, Драган Ђилас и Зоран Лутовац скоче с моста“.

„Промена власти је незамислива ако опозиција наступи у три, пет или осам колона. Само заједнички наступ опозиције може скренути Србију са погубног правца којим се креће. Ако се не договоримо и будемо гледали само ко ће кога да ’заврне’, онда боље да се више ни не бавимо политиком. Идеално је да договор постигнемо сутра, а следећи најбољи дан је прекосутра“, рекао је Јеремић телевизији Н1.

 

Јеремић је навео да се разговара о заједничком кандидату за председника Србије и јединственом наступу на парламентарним и београдским изборима.

„Остало је да још заједничку листу опозиције сложимо тако да то не буде само коалиција три странке, него шири фронт који окупља и јавне личности, пре свега из Скупштине слободне Србије, као што су академик Душан Теодоровић, адвокат Божо Прелевић, редитељка Милица Краљ и остали. Било би, такође, од огромног значаја да и интелектуалци националне провенијенције ступе у заједнички фронт“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да не би требало излазити у јавност пре него што са тим људима буде постигнут договор.

Председник Народне странке је рекао да је један од важних елемената договора да се имена кандидата за председника Србије и градоначелника Београда објаве „што је могуће касније“, јер ће за те људе у тренутку када буду саопштена њихова имена „почети пакао и провлачење кроз топлог зеца“ у медијима под контролом власти.

„Мислим да више не би смело да буде дилеме да ће Народна странка, ССП и ДС представљати окосницу опозиције. Сматрамо да не би требало затезати око квота на листи, што је важно за странке које се договарају, али је за грађане то последња рупа на свирали“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео Народна странка се залаже за што шири фронт и да би, по постизању договора, требало позвати и остале странке и организације да ступе у тај фронт.

„Једина ствар која може да се уради у потпуно ненормалним околностима у којима живимо јесте да створимо атмосферу у којој ће се грађани 3. априла 2022. године на изборима референдумски изјаснити да ли желе наставак задуживања, дивљања цена, градње метроа на водоизворишту… Или желе да томе кажу ’не’“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да је за ефикасну контролу избора у целој Србији неопходно 20.000 људи и да Народна странка има најразвијенију инфраструктуру на терену, али не може сама да покрије сва бирачка места, а да би уједињена опозиција могла да обезбеди ефикасну контролу сваке бирачке кутије.