Народна странка

Јеремић: Вучић раскинуо са Ђукановићем

Јеремић: Вучић раскинуо са Ђукановићем

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је „очигледно пропали покушај“ спречавања устоличења владике Јоаникија на Цетињу био јасан сигнал председнику Србије Александру Вучићу да нема више потребе за одржавањем некада изузетно чврстог пријатељства са председником Црне Горе Милом Ђукановићем.

„Вучић је послао поруку да више не рачуна на савез са Ђукановићем, који је, преко контроверзног бизнисмена Цанета Суботића, одиграо кључну улогу у доласку СНС-а на власт 2012. године. Ђукановићев неуспех да спречи устоличење митрополита на Цетињу је био очигледан показатељ његове слабости и Вучић закључио да је куцнуо час да према Ђукановићу поступи онако као што је поступао и према свима којима има да захвали свој долазак на власт, рецимо, Томиславу Николићу“, рекао је Јеремић за Newsmax Adria.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, додао је да се противи мешању Србије у унутрашња питања Црне Горе.

"Данас је Влада Црне Горе била апсолутно на висини задатка. Приступ им је био професионалан и државнички, а и Српска православна црква се понела мудро, отказујући народни сабор који је требало да буде одржан испред манастира на Цетињу“, навео је Јеремић, и додао да је “то оголило пред очима домаће и међународне јавности ко је заправо главни узрочник напетости и нестабилности у Црној Гори”.

Јеремић је додао да Вучић покушава да успостави контролу над новом Владом Црне Горе, али да му то „срећом, не полази за руком“.