Народна странка

Чачак: Основан Градски одбор Народне странке, председник Александар Радојевић

Чачак: Основан Градски одбор Народне странке, председник Александар Радојевић

Народна странка основала је Градски одбор Чачак. Чувени лекар Александар Радојевић изабран је за председника чачанског одбора, а за потпредседнике изабрани су Виолета Марковић и Душан Селаковић.

Оснивачкој скупштини присуствовали су председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседник Никола Јовановић, председник Извршног одбора Владимир Добросављевић, генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић, члан Политичког савета Чедомир Антић и повереница Народне странке за Крагујевац Гордана Шошић.

Јеремић је честитао руководству чачанског одбора на избору и рекао да је Чачак за њега посебно важан, јер је његова породица пореклом из Јежевице код Чачка.

„Овде сам провео свако лето у свом детињству и рекао сам себи да ако странка коју водим не може да победи у Чачку, онда нећу да се бавим политиком. Велике су битке пред нама, а ја гарантујем да ће Народна странка бити будућа странка власти“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да за Народну странку никада и ни под каквим околностима неће бити прихватљиво пактирање са напредњачком влашћу. „Ко год буде спреман да прави непринципијелну коалицију са СНС-ом не може бити партнер Народне странке, макар остали сами и најмањи“, рекао је Јеремић.  

Јеремић је навео да је Србији потребан нови економски програм и план за будућност, који мора бити утемељен на радикалном обрачуну са корупцијом и на лустрацији, односно строгом кажњавању свих који су се огрешили о државу и народ.

„У буџету постоје огромна средства која се троше на партијске кадрове СНС-а и на потпуно бесмислене пројекте, попут стадиона од више стотина милиона евра које би градиле турске фирме, или бесмислених фонтана у Београду“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да се сасецањем корупције и рационалним трошењем новца из државног буџета могу уштедети значајна средства која би требало искористити за подстицаје предузетништву и пољопривреди.

„Будућа власт, у којој ће Народна странка сасвим сигурно играти значајну улогу, тим новцем ће ојачати српског сељака, српском предузетнику смањити намете, и учинити српској дијаспори додатно атрактивним да, након што је много пута преварена, без траума улаже и учествује у подизању своје земље. Није могућа обнова Србије без српског сељака, предузетника и свих оних који се осећају Србима, без обзира где у свету живели“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је Народна странка политичка организација десног центра - природан избор малих предузетника, сељака, школованог, родољубивог и пристојног света, честитих и часних људи који су се остварили и у другим професијама, а не само у политици.

„До када ће у Србији ’народ’ и ’народно’ бити синоним за беду и сиротињу?! Да ли ћемо се помирити са тим да када се помене ’народ’, то асоцира на псовку, ситну превару, посао преко везе и накнаду од 1.000 динара и сендвич да се кличе Вучићу, Вулину и Ани Брнабић? То не сме бити тако, иначе ћемо потпуно пропасти“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да су народ били и Вук Караџић, Доситеј Обрадовић, Никола Тесла и Степа Степановић и сви успешни људи који су гледали у будућност и нису чекали да им неко нешто подари а да они буду послушни и “везују коња где им газда каже”.

„Народне странке данас воде Немачку и Аустрију. Народна странка у Србији какву ја замишљам је попут оних у Шпанији и Грчкој, то ће бити главна политичка снага у наредним деценијама, странка која приватном предузетнику, сељаку, сваком поштеном и способном човеку даје предност у односу на оне који нуде само слепу послушност вођи“, рекао је Јеремић.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, рекао је да су најаве и отказивања састанка у Паризу о Косову и Метохији „још један циркус у режији челника Београда и Приштине како би међународни актери наклоњенији прецртавању граница у региону преузели игру“, али да у том сценарију нема среће за Србију.

Антић је рекао да је председник Србије и СНС-а Александар Вучић изјавио да „Србија живи своје најбоље време“, али да у стварности хиљаде људи демонстрирају и траже основна људска и политичка права.

„Вучић је дошао до врховне власти и мисли да има право да дели своје илузије са нама. Стварност је, међутим, да је од 2012. године бруто друштвени производ порастао за само две милијарде долара, са 49 милијарди на 51 милијарду. Уштеда остварена на смањењу пензије је минорна у односу на патње пензионера. Ми смо дубоко испод површине, човек који тврди да је спасио земљу ју је заправо уништио“, рекао је Антић.

Антић је навео је демократија у Србији на нивоу на којем била непосредно после 5. октобра 2000. године, а ниво корупције је као у време власти Слободана Милошевића.

„Наш народ је слободољубив, устаће против Вучића и отераће га са власти, али ми морамо да мисионарски ширимо идеју промена и да створимо добру организацију. Србију можемо спасити само великим радом“, рекао је Антић.

Добросављевић је навео да су у стварању јаке странке најважнији људи који је чине и њихов ауторитет.

„Створићемо странку која ће функционисати у деценијама пред нама и коју ћемо оставити нашим наследницима. Народну странку ћемо узидати у темељ српске демократије“, рекао је Добросављевић.

Радојевић је рекао да се у политици ангажовао првенствено да би допринео побољшању здравственог система, који више не функционише.

Председник Градског одбора Народне странке Чачак је истакао да у том граду годишње умре 1.700 људи, а роди се само 800, док га годишње напусти 1.000 људи, углавном младих и ообразованих.

„Чачак је за протеклих седам година, дакле, изгубио 15.000 људи. То је знак за аларм и спречавање одлива становништва и боља здравствена заштита морају бити приоритет сваке власти“, рекао је Радојевић.