Народна странка

Јеремић: Скупштина је место за расправу о Украјини, а не Вучићево канабе

Јеремић: Скупштина је место за расправу о Украјини, а не Вучићево канабе

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је Скупштина Србије, а не „канабе на Андрићевом венцу“, најпримереније место за разговор о постављању државе према сукобу у Украјини.

„Председник Републике по Уставу има мандат да са парламентарним странкама обави званичне консултације о формирању Владе Србије. Народна странка ће се том позиву одазвати, поштујући законе и Устав. Свака друга форма разговора са Вучићем, ван Уставом прописаних надлежности председника Републике, за последицу би имала даље урушавање институционалног поретка, и у томе Народна странка неће учествовати“, рекао је Јеремић порталу Нова.рс, одговарајући на питање да ли ће се Народна странка одазвати на позив који је председник Србије Александар Вучић најавио да ће упутити опозиционим странкама на разговор о увођењу санкција Русији.

Јеремић је истакао да постављање државе према сукобу у Украјини, као и свему што из тога произлази у политичком, економском, безбедносном и сваком другом погледу, изузетно сложено питање које захтева свеобухватну и транспарентну јавну расправу, и да је парламент најпримереније место за то.